Ewolucja rynku mięsnego i jej wpływ na proces transmisji cen
View/ Open
Date
2007Author
Seremak-Bulge, Jadwiga
Rembeza, Jerzy
Urban, Roman
Świetlik, Krystyna
Górska-Warsewicz, Hanna
Rycombel, Danuta
Kobuszyńska, Mira
Talarek, Magdalena
Metadata
Show full item recordAbstract
Zmiana rynkowych uwarunkowań produkcji przetwórstwa mięsa: ekonomiczne determinanty popytu na mięso; spożycie mięsa i jego przetworów w latach 1990-2007. Zmiany krajowej podaży mięsa czerwonego i drobiu oraz ich przetworów. Handel zagraniczny mięsem. Zmiany struktur produkcyjnych: procesy dostosowawcze w sferze produkcji i przetwórstwa ; zmiany w kanałach dystrybucji. Rozwój systemu rynkowego: funkcjonowanie systemu informacji mięsa. Transmisja cen na rynku mięsa. Największe sieci detaliczne w Polsce.
Collections
- Książki / Books [2915]
Using this material is possible in accordance with the relevant provisions of fair use or other exceptions provided by law. Other use requires the consent of the holder.