Konkurencyjność polskich producentów żywności i jej determinanty (1)
View/ Open
Date
2015Author
Ambroziak, Łukasz
Bednarz, Joanna
Bułkowska, Małgorzata
Kawecka-Wyrzykowska, Elżbieta
Szczepaniak, Iwona
Tereszczuk, Mirosława
Metadata
Show full item recordAbstract
Miejsce Polski w światowych rankingach konkurencyjności. Pozycja konkurencyjna Polski w handlu zagranicznym produktami rolno-spożywczymi- ocena na podstawie syntetycznego wskaźnika. Uwarunkowania zewnętrzne konkurencyjności polskich producentów żywności. Wsparcie finansowe w ramach Wspólnej Polityki Rolnej dla Polski w latach 2014-2020: ile na poprawę dochodów rolniczych i na wzmocnienie konkurencyjności rolnictwa? Całościowe Gospodarcze i Handlowe Porozumienie z Kanadą (CETA) oraz Transatlantyckie Partnerstwo w dziedzinie Handlu i Inwestycji (TTIP) a konkurencyjność polskich producentów żywności. Marka jako źródło przewagi konkurencyjnej przedsiębiorstw przemysłu spożywczego.
Collections
- Książki / Books [2915]
Using this material is possible in accordance with the relevant provisions of fair use or other exceptions provided by law. Other use requires the consent of the holder.