Przeglądaj według afiliacji "Akademia Ekonomiczna im. Oskara Langego we Wrocławiu"
Wyświetlanie pozycji 1-9 z 9
-
Der Bio-Siegel – ein Faktor, der den Konsum der Öko-Nahrung beeinflusst
(Technická univerzita v Liberci, 2007) -
Ecological foods as major health quality and well-beeing determinants in humans
(2007)The following thesis presents a strict relation between health and nutritional behaviour. It has been proven that in an attempt t ta health more and more people, including P les, resort to organic f1 d. The main rea n ... -
Functional properties of organic food
(Sieć Badawcza Łukasiewicz - Przemysłowy Instytut Maszyn Rolniczych, 2006) -
Przegląd krajowych jednostek certyfikujących rolnictwo i przetwórstwo ekologiczne w świetle unijnej ustawy o rolnictwie ekologicznym
(Wydawnictwo Akademii Ekonomicznej im. Oskara Langego we Wrocławiu, 2007)Do 1996 r. atestacja gospodarstw ekologicznych w Polsce miała charakter atestacji trzeciej strony , a jedyną polską organizacją atestującą do tego okresu był EKOLAND. W latach 1996-1998 nastąpiło wydzielenie kolejnych ... -
Przydatność żywności ekologicznej w żywieniu ludzi w wieku starszym
(Przemysłowy Instytut Maszyn Rolniczych, Poznań, 2007)Struktura demograficzna Polski jest charakterystyczna dla krajów, w których stwierdza się zmiany wynikającej ze starzenia się społeczeństwa; ludność w przeważającej większości znajduje się w wieku produkcyjnym bądź ... -
System promowania odmian pszenicy jako aktualna tendencja rozwoju przemysłu zbożowo – młynarskiego
(Przemysł Zbożowo-Młynarski, 2006) -
Wykorzystanie metody Management Fail System do otrzymywania określonych typów mąk
(KTiChŻ PAN, 2006) -
Żywność ekologiczna jako czynnik poprawy zdrowia
(Wydawnictwo Akademii Ekonomicznej im. Oskara Langego we Wrocławiu, 2008)Z dokonanego przeglądu literatury wynika, że propagowanie zarówno rolnictwa ekologicznego, jak i produkcji żywności ekologicznej ma jeszcze jedno uzasadnienie. Oprócz rosnącego zapotrzebowania na żywność ekologiczną ... -
Żywność ekologiczna jako czynnik poprawy zdrowia
(Wydawnictwo Akademii Ekonomicznej im. Oskara Langego we Wrocławiu, 2007)