Przeglądaj według afiliacji "Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie, Wydział Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji, Katedra Żywienia Człowieka, Zakład Oceny Żywienia"
Wyświetlanie pozycji 1-2 z 2
-
Spożycie witamin C, E wśród kobiet uprawiających fitness
(Wydawnictwo Wyższej Szkoły Infrastruktury i Zarządzania w Warszawie, 2015)Aktywność fizyczna jest czynnikiem zwiększającym zapotrzebowanie organizmu na antyoksydanty. Wzrost zapotrzebowania na te substancje jest uwarunkowany formą, czasem trwania oraz intensywnością wysiłku. Celem pracy była ... -
Wybrane aspekty sposobu żywienia studentów polskich i norweskich
(Wydawnictwo Wyższej Szkoły Infrastruktury i Zarządzania w Warszawie, 2015)Prawidłowe żywienie i systematyczna aktywność fizyczna są czynnikami determinującymi stan zdrowia, zarówno w wieku młodzieńczym, jak i starszym. W pracy porównano wybrane aspekty sposobu żywienia odnoszące się do częstotliwości ...