Przeglądaj według afiliacji "Wydział Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji, Katedra Organizacji i Ekonomiki Konsumpcji, SGGW w Warszawie"
Wyświetlanie pozycji 1-2 z 2
-
Możliwości algorytmu simpleks oraz komputerowego narzędzia solver w komponowaniu racjonalnych racji pokarmowych
(2015)Troska o jakość żywności nie jest wystarczająca do utrzymania zdrowia i dobrego samopoczucia. Równie ważne jest odpowiednie zestawianie produktów w codziennych racjach, ich przygotowanie do spożycia i przestrzeganie innych ... -
Wartość odżywcza diety Polaków oraz jej zmiany
(Wydawnictwo Wyższej Szkoły Infrastruktury i Zarządzania w Warszawie, 2015)Przeprowadzona analiza danych pochodzących z badań GUS dotyczących budżetów gospodarstw domowych pozwala stwierdzić, że aktualna wartość energetyczna przeciętnej dziennej racji pokarmowej Polaka kształtuje się na dość ...