Przeglądaj według autora "Dziuba, Szymon"
-
Analiza poziomu jakości podstawą doskonalenia przedsiębiorstw na przykładzie przemysłu spożywczego
Stasiak-Betlejewska, Renata; Dziuba, Szymon (Sekcja Wydawnictw Wydziału Zarządzania Politechniki Częstochowskiej, 2013) -
Analiza poziomu jakości podstawą doskonalenia przedsiębiorstw na przykładzie przemysłu spożywczego
Dziuba, Szymon; Stasiak-Betlejewska, Renata (Sekcja Wydawnictw Wydziału Zarządzania Politechniki Częstochowskiej, 2013)Zapewnienie najwyższej jakości produktom i usługom stało się jednym z priorytetów działalności współczesnych przedsiębiorstw. Warunkiem uzyskania odpowiedniego poziomu jakości produktu jest zapewnienie wysokiej jakości w ... -
Applying the Ishikawa Diagram in the process of improving the production of drive half-shafts
Dziuba, Szymon; Gołębecka, Natalia; Jarossova, Małgorzata A. (Aeternitas Publishing House, 2013)Nowadays, companies from the automotive sector are faced with huge financial problems. They are often forced to reduce production costs and / or administrative ones, however none of them can afford to reduce the costs ... -
Der Bio-Siegel – ein Faktor, der den Konsum der Öko-Nahrung beeinflusst
Szołtysek, Katarzyna; Dziuba, Szymon; Kosiorowska, Małgorzata (Technická univerzita v Liberci, 2007) -
Charakterystyka przemysłu zbożowo-młynarskiego w Polsce
Dziuba, Szymon; Szołtysek, Katarzyna (Wydawnictwo Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu, 2010)W opracowaniu dokonano charakterystyki przetwórstwa zbożowego w Polsce w latach 2001-2008. Zawarto w niej dane dotyczące rynku zbóż, liczby młynów i ich struktury oraz wielkości dokonywanych przemiałów zarówno w skali ... -
Ecological foods as major health quality and well-beeing determinants in humans
Szołtysek, Katarzyna; Dziuba, Szymon (2007)The following thesis presents a strict relation between health and nutritional behaviour. It has been proven that in an attempt t ta health more and more people, including P les, resort to organic f1 d. The main rea n ... -
Effect of the integrated management system on the occupational safety and health in enterprises: a case study
Cierniak-Emerych, Anna; Dziuba, Szymon; Karkalíková, Marta (Vydavatelstvo EKONÓM, 2018)More and more importance is being attached to the problems of safe and healthy working conditions. Furthermore, it is being emphasized that the more critical role in this area should be played not only by legal regulations ... -
Functional properties of organic food
Szołtysek, Katarzyna; Dziuba, Szymon (Sieć Badawcza Łukasiewicz - Przemysłowy Instytut Maszyn Rolniczych, 2006) -
Identifying causes for standstills of hydraulic-press in manufacturing plant
Dziuba, Szymon; Piekara, Agnieszka; Cybulski, Leszek (Faculty of Logistics, University of Maribor, 2013)In the age of globalization and intense competitiveness every company should strive to achieve the best, rational use of possessed resources. It can be achieved through, among others, analysis of crucial production processes. ... -
Implementation of the food safety management system in enterprises producing packaging materials on the example of a printing house for self-adhesive labels
Dziuba, Szymon; Szołtysek, Katarzyna; Kubacka, Sylwia (Oficyna Wydawnicza Stowarzyszenia Menedżerów Jakości i Produkcji (SMJiP), Częstochowa, 2012) -
Improvement as a Component to Connect the Integrated Management System in the Automotive Industry
Dziuba, Szymon; Jarossova, Małgorzata A.; Cierniak-Emerych, Anna (Vydavatelstvo EKONÓM, 2018)Globalization of markets, increased customer expectations, expanding competition in all areas of customer-supplier relationships are the factors, which force enterprises to highlight quality in their strategies, with this ... -
Improvement of the process of production of challah through application of selected quality tools
Dziuba, Szymon; Cierniak-Emerych, Anna; Maciejewska, Maja (Croatian Quality Managers Society, 2015) -
ISO 22000 international standard in food safety management in the production of bread with additives
Szołtysek, Katarzyna; Dziuba, Szymon (Novosibirsk State Technical University, 2009)The proposed research shows the necessity of applying the rule of HACP to baking production on the example of mixed bread ' with additives (vital gluten vitamin C). To this end a 12- tage procedure in accordance with the ... -
Kształtowanie jakości oraz bezpieczeństwa pracy w przedsiębiorstwach branży motoryzacyjnej – perspektywa znormalizowanych systemów zarządzania
Cierniak-Emerych, Anna; Dziuba, Szymon (Wydawnictwo Wydziału Inżynierii Produkcji i Technologii Materiałów Politechniki Częstochowskiej, 2017)Nowadays, the automotive industry is one of the fastest developing sectors. Constantly increasing demand for cars, replacement parts and subassemblies drives the growth of automotive companies. With such a dynamic market ... -
The Level of Organizational Culture as a Constant Challenge for Company Management – an Empirical Research in the Czech Republic and Poland
Sokolova, Marcela; Zubr, Vaclav; Cierniak-Emerych, Anna; Dziuba, Szymon (Technical University Liberec, 2019)Organizational culture (OC) is a concept, which is defi ned from many different perspectives. For example, Schein defi nes culture as a pattern of shared fundamental assumptions learned by a group as it overcomes both ... -
Measurement of Customer Satisfaction with the Example of the Enterprise X
Szałański, Dawid; Dziuba, Szymon (Oficyna Wydawnicza Stowarzyszenia Menadżerów Jakości i Produkcji, 2017)Technological advances are driving modifications in customer expectations. In the second half of the 20th century, the focus started to be shifted more towards customer satisfaction from the standpoint of the benefits ... -
Partycypacja pracownicza i możliwości jej stosowania w jednostkach samorządu terytorialnego
Cierniak-Emerych, Anna; Dziuba, Szymon (Vizja Press & IT, 2015) -
Poka-Yoke method used in tape quality improvement process
Piekara, Agnieszka; Dziuba, Szymon; Danielak, Karol (Faculty of Logistics, University of Maribor, 2013) -
Próba wzbogacenia pieczywa pszennego
Dziuba, Szymon; Szołtysek, Katarzyna (Polskie Towarzystwo Technologów Żywności, 2009) -
Przegląd krajowych jednostek certyfikujących rolnictwo i przetwórstwo ekologiczne w świetle unijnej ustawy o rolnictwie ekologicznym
Szołtysek, Katarzyna; Dziuba, Szymon (Wydawnictwo Akademii Ekonomicznej im. Oskara Langego we Wrocławiu, 2007)Do 1996 r. atestacja gospodarstw ekologicznych w Polsce miała charakter atestacji trzeciej strony , a jedyną polską organizacją atestującą do tego okresu był EKOLAND. W latach 1996-1998 nastąpiło wydzielenie kolejnych ...