Przeglądaj według autora "Orłowski, Arkadiusz"
-
Hybrid Reality in the Internet of Things as an Environment for Transferring Knowledge
Woźniakowski, Tomasz; Orłowski, Arkadiusz (Wydawnictwo Uniwersytetu Śląskiego, 2020-06-30)The paper presents features and applications of hybrid reality technology and the Internet of Things. The analysed thesis states that such a solution is a favourable environment for the dissemination of knowledge through ... -
Koszty jednostkowe i dochody wybranych produktów w 2008 roku - wyniki badań w systemie AGROKOSZTY
Skarżyńska, Aldona; Augustyńska-Grzymek, Irena; Cholewa, Marcin; Dziwulski, Mariusz; Zmarzłowski, Krzysztof; Orłowski, Arkadiusz (Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczy, 2010)Zaprezentowano wyniki produkcyjno-ekonomiczne działalności produkcji roślinnej i zwierzęcej, które w 2008 r. objęto badaniami w systemie AGROKOSZTY. Były to: pszenica ozima i jara, żyto ozime, owies, kukurydza, rzepak ... -
Produkcja, koszty i nadwyżka bezpośrednia wybranych produktów rolniczych w 2007 roku
Augustyńska-Grzymek, Irena; Cholewa, Marcin; Dziwulski, Mariusz; Nachtman, Grażyna; Orłowski, Arkadiusz; Skarżyńska, Aldona; Ziętek, Izabela; Zmarzłowski, Krzysztof; Żekało, Marcin (Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczy, 2008)Założenia metodyczne. Produkcja, koszty i nadwyżka bezpośrednia uzyskana z działalności badanych w gospodarstwach konwencjonalnych: jęczmień jary, tytoń, trawy nasienne, zioła, truskawki w uprawie polowej, buraki cukrowe, ... -
Produkcja, koszty i nadwyżka bezpośrednia wybranych produktów rolniczych w 2008 roku
Augustyńska-Grzymek, Irena; Cholewa, Marcin; Dziwulski, Mariusz; Orłowski, Arkadiusz; Skarżyńska, Aldona; Ziętek, Izabela; Zmarzłowski, Krzysztof (Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczy, 2009)Założenia metodyczne. Produkcja, koszty i nadwyżka bezpośrednia uzyskania z wybranych działalności w 2008 roku: pszenica ozima, pszenica jara, żyto ozime, owies, kukurydza na ziarno, rzepak ozimy, ziemniaki jadalne, żywiec ... -
Systemy logistyczne w funkcjonowaniu przedsiębiorstw przetwórstwa rolno-spożywczego
Wicki, Ludwik; Klepacki, Bogdan; Baran, Joanna; Rokicki, Tomasz; Jałowiecki, Piotr; Bazet-Jarzębowska, Agnieszka; Maciejczak, Mariusz; Pietrzak, Michał; Orłowski, Arkadiusz; Jarzębowski, Sebastian; Wasilewski, Mirosław (Wydawnictwo SGGW, 2014)W publikacji przedstawiono stan zaawansowania i stosowane rozwiązania w sferze logistyki w przedsiębiorstwach przemysłu rolno-spożywczego. Stwierdzono, że poziom zaawansowania rozwiązań w zakresie logistyki zwiększa się ...