Wyświetlanie pozycji 1-5 z 5

    • Hybrid Reality in the Internet of Things as an Environment for Transferring Knowledge 

      Woźniakowski, Tomasz; Orłowski, Arkadiusz (Wydawnictwo Uniwersytetu Śląskiego, 2020-06-30)
      The paper presents features and applications of hybrid reality technology and the Internet of Things. The analysed thesis states that such a solution is a favourable environment for the dissemination of knowledge through ...
    • Koszty jednostkowe i dochody wybranych produktów w 2008 roku - wyniki badań w systemie AGROKOSZTY 

      Skarżyńska, Aldona; Augustyńska-Grzymek, Irena; Cholewa, Marcin; Dziwulski, Mariusz; Zmarzłowski, Krzysztof; Orłowski, Arkadiusz (Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczy, 2010)
      Zaprezentowano wyniki produkcyjno-ekonomiczne działalności produkcji roślinnej i zwierzęcej, które w 2008 r. objęto badaniami w systemie AGROKOSZTY. Były to: pszenica ozima i jara, żyto ozime, owies, kukurydza, rzepak ...
    • Produkcja, koszty i nadwyżka bezpośrednia wybranych produktów rolniczych w 2007 roku 

      Augustyńska-Grzymek, Irena; Cholewa, Marcin; Dziwulski, Mariusz; Nachtman, Grażyna; Orłowski, Arkadiusz; Skarżyńska, Aldona; Ziętek, Izabela; Zmarzłowski, Krzysztof; Żekało, Marcin (Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczy, 2008)
      Założenia metodyczne. Produkcja, koszty i nadwyżka bezpośrednia uzyskana z działalności badanych w gospodarstwach konwencjonalnych: jęczmień jary, tytoń, trawy nasienne, zioła, truskawki w uprawie polowej, buraki cukrowe, ...
    • Produkcja, koszty i nadwyżka bezpośrednia wybranych produktów rolniczych w 2008 roku 

      Augustyńska-Grzymek, Irena; Cholewa, Marcin; Dziwulski, Mariusz; Orłowski, Arkadiusz; Skarżyńska, Aldona; Ziętek, Izabela; Zmarzłowski, Krzysztof (Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczy, 2009)
      Założenia metodyczne. Produkcja, koszty i nadwyżka bezpośrednia uzyskania z wybranych działalności w 2008 roku: pszenica ozima, pszenica jara, żyto ozime, owies, kukurydza na ziarno, rzepak ozimy, ziemniaki jadalne, żywiec ...
    • Systemy logistyczne w funkcjonowaniu przedsiębiorstw przetwórstwa rolno-spożywczego 

      Wicki, Ludwik; Klepacki, Bogdan; Baran, Joanna; Rokicki, Tomasz; Jałowiecki, Piotr; Bazet-Jarzębowska, Agnieszka; Maciejczak, Mariusz; Pietrzak, Michał; Orłowski, Arkadiusz; Jarzębowski, Sebastian; Wasilewski, Mirosław (Wydawnictwo SGGW, 2014)
      W publikacji przedstawiono stan zaawansowania i stosowane rozwiązania w sferze logistyki w przedsiębiorstwach przemysłu rolno-spożywczego. Stwierdzono, że poziom zaawansowania rozwiązań w zakresie logistyki zwiększa się ...