dc.contributor.author | Biegała, Zyta | |
dc.date.accessioned | 2016-08-23T18:39:25Z | |
dc.date.available | 2016-08-23T18:39:25Z | |
dc.date.issued | 2014 | |
dc.identifier.issn | 2300-2662 | |
dc.identifier.uri | https://depot.ceon.pl/handle/123456789/10205 | |
dc.description | Artykuł wydano na licencji Commons CC-BY-NC-ND 3.0 Polska i został dodany do repozytorium przez przedstawiciela redakcji. | pl_PL |
dc.description.abstract | Morza i zasoby morskie wpływają na zatrudnienie i wzrost gospodarczy krajów UE. Są źródłem żywności, której spożywanie było i jest utożsamiane ze zdrowym stylem życia. Artykuł porusza problem zrównoważonego rozwoju akwakultury, jako przyszłości dla dalszego funkcjonowania sektora przetwórstwa rybnego. Z powodu braku odpowiedniej ilości ryb poławianych z morza oraz niebezpieczeństwem przełowienia zasobów morskich, akwakultura postrzegana jest bowiem jako alternatywa dla rybołówstwa tradycyjnego. | pl_PL |
dc.language.iso | pl | pl_PL |
dc.publisher | Fundacja Obywatelskiego Rozwoju-Ryki | pl_PL |
dc.rights | Creative Commons Uznanie autorstwa - Użycie niekomercyjne - Bez
utworów zależnych 3.0 Polska | |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/pl/legalcode | |
dc.subject | sustainable development | pl_PL |
dc.subject | aquaculture | pl_PL |
dc.subject | przetwórstwo ryb | pl_PL |
dc.subject | zrównoważony rozwój | pl_PL |
dc.subject | akwakultura | pl_PL |
dc.title | Zrównoważony rozwój akwakultury alternatywną przyszłością sektora przetwórstwa rybnego | pl_PL |
dc.title.alternative | Sustainable development of aquaculture – alternative future of the fish processing industry | pl_PL |
dc.type | info:eu-repo/semantics/article | pl_PL |
dc.contributor.organization | Zakład Polityki Gospodarczej i Turystyki, Wydział Ekonomiczny, Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie | pl_PL |
dc.description.eperson | Artur Potocki | |
dc.rights.DELETETHISFIELD | info:eu-repo/semantics/openAccess | |