Sytuacja na światowych rynkach mięsa i produktów mleczarskich oraz jej wpływ na rynek krajowy i możliwości jego rozwoju
dc.contributor.author | Seremak-Bulge, Jadwiga | |
dc.contributor.author | Dybowski, Grzegorz | |
dc.contributor.author | Pasińska, Dorota | |
dc.contributor.author | Roman, Monika | |
dc.contributor.author | Zawadzka, Danuta | |
dc.contributor.author | Stańko, Stanisław | |
dc.date.accessioned | 2017-06-21T11:17:11Z | |
dc.date.available | 2017-06-21T11:17:11Z | |
dc.date.issued | 2016 | |
dc.identifier.isbn | 978-83-7658-640-3 | |
dc.identifier.uri | https://depot.ceon.pl/handle/123456789/12491 | |
dc.description | Seria: Monografie Programu Wieloletniego, nr 31 | pl |
dc.description.abstract | W opracowaniu przedstawiono sytuację i zmiany na światowym i międzynarodowym rynku wołowiny, wieprzowiny, mięsa drobiowego oraz produktów mleczarskich i ich wpływ na rynek krajowy oraz możliwości jego rozwoju. W poszczególnych rozdziałach przedstawiono podstawowe informacje o podaży, popycie, cenach, największych dostawcach oraz odbiorcach i obrotach handlowych na rynkach światowych i międzynarodowych, a także zmiany w latach 2000-2015 oraz ich wpływ na rynek krajowy i handel zagraniczny produktami rolno-spożywczymi. | pl |
dc.language.iso | pl | |
dc.publisher | Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczy | pl |
dc.rights | Dozwolony użytek | * |
dc.subject | rynek | pl |
dc.subject | mleko | pl |
dc.subject | przetwory mleczne | pl |
dc.subject | cena | pl |
dc.subject | spożycie | pl |
dc.subject | handel zagraniczny | pl |
dc.subject | mięso | pl |
dc.subject | mięso drobiowe | pl |
dc.subject | mięso wieprzowe | pl |
dc.subject | mięso wołowe | pl |
dc.subject | rynek światowy | pl |
dc.subject | podaż | pl |
dc.subject | popyt | pl |
dc.subject | rynek rolny | pl |
dc.title | Sytuacja na światowych rynkach mięsa i produktów mleczarskich oraz jej wpływ na rynek krajowy i możliwości jego rozwoju | pl |
dc.type | book | pl |
dc.contributor.organization | Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczy | pl |
Pliki tej pozycji
Pozycja umieszczona jest w następujących kolekcjach
-
Książki / Books [2914]
Korzystanie z tego materiału jest możliwe zgodnie z właściwymi przepisami o dozwolonym użytku lub o innych wyjątkach przewidzianych w przepisach prawa, a korzystanie w szerszym zakresie wymaga uzyskania zgody uprawnionego.