Przetwórstwo produktów pochodzenia roślinnego w Polsce w latach 2010-2015
Oglądaj/ Otwórz
Data
2016Autor
Drożdż, Jadwiga
Judzińska, Agnieszka
Kopiński, Jerzy
Matyka, Mariusz
Mroczek, Robert
Tereszczuk, Mirosława
Metadane
Pokaż pełny rekordStreszczenie
Celem pracy jest przedstawienie sytuacji ekonomiczno-finansowej oraz zmian, jakie zaszły w produkcji i strukturach branż przemysłu spożywczego zajmujących się przetwórstwem produktów pochodzenia roślinnego w latach 2010-2015.
Kolekcje
- Książki / Books [2915]
Korzystanie z tego materiału jest możliwe zgodnie z właściwymi przepisami o dozwolonym użytku lub o innych wyjątkach przewidzianych w przepisach prawa, a korzystanie w szerszym zakresie wymaga uzyskania zgody uprawnionego.
Powiązane pozycje
Wyświetlanie pozycji powiązanych tytułem, autorstwem i tematem.
-
Polski przemysł spożywczy w latach 2008-2013
Drożdż, Jadwiga; Mroczek, Robert; Tereszczuk, Mirosława; Urban, Roman (Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczy, 2014)W zakresie popytu na wyroby, handlu zagranicznego, podaży surowców, cen, wielkości produkcji, efektywności, sytuacji finansowej, struktury podmiotowej oraz odniesienia do innych krajów UE, scharakteryzowano następujące ... -
Polish food industry in 2008-2013
Drożdż, Jadwiga; Mroczek, Robert; Tereszczuk, Mirosława; Urban, Roman (Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczy, 2014)W zakresie popytu na wyroby handlu zagranicznego, podaży surowców, cen, wielkości produkcji, efektywności, sytuacji finansowej, struktury podmiotowej oraz odniesienia do innych krajów UE, scharakteryzowano następujące ... -
Stan polskiej gospodarki żywnosciowej po przystapieniu do Unii Europejskiej. Raport 3
Drożdż, Jadwiga; Guzewicz, Wacław; Józwiak, Wojciech; Judzińska, Agnieszka; Małkowski, Jan; Mieszkowska, Lucyna; Nosecka, Bożena; Pietrzak, Michał; Rogulska, Katarzyna; Rosiak, Ewa; Rowiński, Janusz; Staszczak, Anna; Świetlik, Jan; Urban, Roman; Zalewski, Aldon; Zawadzka, Danuta; Zdzieborska, Maria; Zięba, Stanisław (Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczy, 2006)Makroekonomiczne i rynkowe uwarunkowania rozwoju gospodarki żywnościowej. Popyt na żywność i inne produkty przetwórstwa rolnego. Tendencje rozwojowe rolnictwa i przemysłu spożywczego. Stan ekonomiczny rolnictwa i przemysłu ...