dc.contributor.author | Komorowska-Szczepańska, Wanda | |
dc.contributor.author | Plata, Anna | |
dc.contributor.author | Podgórska, Marzena | |
dc.date.accessioned | 2018-02-07T10:38:40Z | |
dc.date.available | 2018-02-07T10:38:40Z | |
dc.date.issued | 2016 | |
dc.identifier.isbn | 978-83-926884-3-3 | |
dc.identifier.uri | https://depot.ceon.pl/handle/123456789/14497 | |
dc.description.abstract | Wraz z postępem technologii i rozwojem nauki żywność staje się coraz „lepsza”, a reklama zachęca do jej kupowania i spożywania. Niestety staje się to bardzo niebezpieczne dla konsumentów i ich masy ciała, tym bardziej, że coraz częściej tryb życia jest mało aktywny. Można wyróżnić grupę osób niedbających o swój stan zdrowia i nieprowadzących zdrowego stylu życia oraz grupę osób postępującą przeciwnie. Nadmierna dbałość o sylwetkę oraz zdrowie również może doprowadzić do zagrożenia i zaburzenia prawidłowego funkcjonowania organizmu, a nawet zgonu. Znajomość symptomów i zaburzeń odżywiania pozwoli na szybkie rozpoznanie i zastosowanie prawidłowego leczenia. | pl |
dc.publisher | Wydawnictwo Wyższej Szkoły Zarządzania w Gdańsku | pl |
dc.rights | Uznanie autorstwa-Użycie niekomercyjne-Bez utworów zależnych 3.0 Polska | * |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/pl/ | * |
dc.subject | zaburzenia odżywiania | pl |
dc.subject | anoreksja | pl |
dc.subject | bulimia | pl |
dc.subject | bigoreksja | pl |
dc.subject | ortoreksja | pl |
dc.title | Problem zaburzeń odżywiania | pl |
dc.type | bookPart | pl |
dc.contributor.organization | Akademia Morska w Gdyni, Katedra Handlu i Usług | pl |
dc.contributor.organization | Wyższa Szkoła Zarządzania w Gdańsku, Wydział Fizjoterapii i Nauk o Zdrowiu | pl |