Pokaż uproszczony rekord

dc.contributor.authorKłobukowski, Filip
dc.contributor.authorŚmiechowska, Maria
dc.contributor.authorSkotnicka, Magdalena
dc.date.accessioned2018-02-07T10:40:41Z
dc.date.available2018-02-07T10:40:41Z
dc.date.issued2016
dc.identifier.isbn978-83-926884-3-3
dc.identifier.urihttps://depot.ceon.pl/handle/123456789/14501
dc.description.abstractKonsumenci i producenci żywności przyczyniają się do jej marnotrawienia. Jest to ściśle powiązane z nadprodukcją i żywnością o jakości nieakceptowalnej przez klientów. Ogromna produkcja nie pozostaje obojętna dla stanu środowiska. W świetle powyższego priorytetem powinno być podnoszenie świadomości konsumentów. Spowodowałoby to zmiany dążące do zrównoważonej produkcji i konsumpcji, które odciążą i poprawią ekosystem. Żywność ekologiczna będzie stanowiła istotny czynnik, by odmienić ten niekorzystny trend. Powinno się ją utożsamiać z produktami o wysokiej jakości, głównie w odniesieniu do jej bezpieczeństwa. W poniższej pracy podjęto próbę przedstawienia korzyści płynących ze zwiększenia udziału ekologicznych środków spożywczych i konsekwencji w odniesieniu do poprawy środowiska naturalnego.pl
dc.language.isopl
dc.publisherWydawnictwo Wyższej Szkoły Zarządzania w Gdańskupl
dc.rightsUznanie autorstwa-Użycie niekomercyjne-Bez utworów zależnych 3.0 Polska*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/pl/*
dc.subjectjakość żywnościpl
dc.subjectmarnotrawieniepl
dc.subjectżywność ekologicznapl
dc.titleKształtowanie jakości żywności a środowisko naturalnepl
dc.typebookPartpl
dc.contributor.organizationGdański Uniwersytet Medycznypl
dc.contributor.organizationAkademia Morska w Gdynipl


Pliki tej pozycji

Thumbnail
Thumbnail

Pozycja umieszczona jest w następujących kolekcjach

Pokaż uproszczony rekord

Uznanie autorstwa-Użycie niekomercyjne-Bez utworów zależnych 3.0 Polska
Poza zaznaczonymi wyjątkami, licencja tej pozycji opisana jest jako Uznanie autorstwa-Użycie niekomercyjne-Bez utworów zależnych 3.0 Polska