Konkurencyjność polskich producentów żywności i jej determinanty (3)
dc.contributor.editor | Szczepaniak, Iwona | |
dc.date.accessioned | 2018-04-25T10:38:38Z | |
dc.date.available | 2018-04-25T10:38:38Z | |
dc.date.issued | 2017 | |
dc.identifier.isbn | 978-83-7658-709-7 | |
dc.identifier.other | DOI:10.30858/pw/9788376587097 | |
dc.identifier.uri | https://depot.ceon.pl/handle/123456789/15194 | |
dc.description | Seria: Monografie Programu Wieloletniego nr 67 | pl |
dc.description.abstract | Wpływ uwarunkowań makroekonomicznych, politycznych i społecznych na konkurencyjność sektora żywnościowego w Polsce w kontekście procesów globalnych. Przewagi komparatywne w polskim handlu produktami rolno-spożywczymi. Ceny relatywne w polskim eksporcie produktów rolno-spożywczych do krajów Unii Europejskiej. Umowy o wolnym handlu UE z Ukrainą, Gruzją i Mołdawią a konkurencyjność polskich producentów żywności. Działalność promocyjna jako czynnik konkurencyjności polskich producentów żywności. Postęp biologiczny w rolnictwie i jego wpływ na konkurencyjność producentów rolnych. | pl |
dc.language.iso | pl | |
dc.publisher | Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczy | pl |
dc.rights | Dozwolony użytek | * |
dc.subject | konkurencyjność | pl |
dc.subject | producent | pl |
dc.subject | żywność | pl |
dc.subject | producent żywności | pl |
dc.subject | sektor żywnościowy | pl |
dc.subject | handel | pl |
dc.subject | eksport | pl |
dc.subject | produkt rolno-spożywczy | pl |
dc.subject | umowa o wolnym handlu | pl |
dc.subject | rolnictwo | pl |
dc.title | Konkurencyjność polskich producentów żywności i jej determinanty (3) | pl |
dc.type | book | pl |
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
-
Książki / Books [2655]

Using this material is possible in accordance with the relevant provisions of fair use or other exceptions provided by law. Other use requires the consent of the holder.