dc.contributor.author | Dziuba, Szymon | |
dc.contributor.author | Stasiak-Betlejewska, Renata | |
dc.date.accessioned | 2019-08-12T10:51:02Z | |
dc.date.available | 2019-08-12T10:51:02Z | |
dc.date.issued | 2013 | |
dc.identifier.citation | Stasiak-Betlejewska, R., & Dziuba, S. (2013). Analiza poziomu jakości podstawą doskonalenia przedsiębiorstw na przykładzie przemysłu spożywczego. W: B. Ziółkowska (Red.), Wybrane problemy z teorii i praktyki zarządzania wartością w przedsiębiorstwie = Selected issued of theory and practice of business value management (ss. 101–128). Sekcja Wydawnictw Wydziału Zarządzania Politechniki Częstochowskiej. | pl |
dc.identifier.isbn | 978-83-63500-42-9 | |
dc.identifier.uri | https://depot.ceon.pl/handle/123456789/17161 | |
dc.description.abstract | Zapewnienie najwyższej jakości produktom i usługom stało się jednym
z priorytetów działalności współczesnych przedsiębiorstw. Warunkiem uzyskania odpowiedniego poziomu jakości produktu jest zapewnienie wysokiej jakości w procesie produkcyjnym, między innymi dzięki wykorzystaniu odpowiednich narzędzi oraz metod zarządzania jakością wyrobów. W rozdziale przedstawiono wybrane narzędzia zarządzania jakością, które wykorzystuje się do identyfikacji i doskonalenia poziomu jakości. Rozdział prezentuje wyniki badań zrealizowanych na terenie jednego z polskich młynów zbożowych, gdzie realizowane są działania na rzecz poprawy jakości produktów. | pl |
dc.language.iso | pl | |
dc.publisher | Sekcja Wydawnictw Wydziału Zarządzania Politechniki Częstochowskiej | pl |
dc.rights | Uznanie autorstwa-Użycie niekomercyjne-Na tych samych warunkach 3.0 Polska | * |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/pl/ | * |
dc.subject | jakość | pl |
dc.subject | diagram Pareto-Lorenza | pl |
dc.subject | FMEA | pl |
dc.subject | quality | en |
dc.subject | Pareto-Lorenz diagram | en |
dc.title | Analiza poziomu jakości podstawą doskonalenia przedsiębiorstw na przykładzie przemysłu spożywczego | pl |
dc.title.alternative | The quality level analysis as the basis for the enterprise improvementon the example of the food industry | en |
dc.type | article | pl |
dc.contributor.organization | Uniwersytet Ekonomiczny we Wrocławiu | pl |