Adulthood
Abstract
Adulthood is usually defined as the period of human development in which the physical development, cognitive development, and psychosocial development of women and men slow and reach their highest level. Although scholars strive to build consistent theories, the description of the developmentally highest level differs between countries and cultures due to economic factors and sociocultural factors. After presenting some basic concepts of adulthood from different cultures, this entry continues with a psychological definition of adulthood, a discussion of characteristics of maturity, and brief descriptions of various theories about what constitutes adulthood. It ends with suggestions for the direction of future discussions on adulthood.
Collections
- Inne / Other [502]
The following license files are associated with this item:
Related items
Showing items related by title, author, creator and subject.
-
The determinants and creation of food industry development strategies
Firlej, Krzysztof (University of Hradec Kralove, Faculty of Informatics and Management, 2009)Abstract: This paper presents the evolution, state and functioning of food industry companies – as an example of the fastest developing sectors of Polish economy. Alike other sectors of market economy, food industry ... -
Potencjał i możliwości innowacyjne polskich regionów
Firlej, Krzysztof; Firlej, Krzysztof Adam (Wydawnictwo Państwowej Wyższej Szkoły Zawodowej im. Stanisława Staszica w Pile, 2015)W artykule zaprezentowano ocenę potencjału i możliwości innowacyjnych regionów w Polsce. Problematyka innowacyjności regionów została zasygnalizowana w ujęciu teoretycznym i praktycznym, jako determinująca konkurencyjność ... -
Rola i możliwości rozwoju wiejskich gospodarstw rodzinnych jako jednostek organizacyjnych polskiego agrobiznesu
Firlej, Krzysztof (Wydawnictwo SGGW, 2004)W przedstawionym artykule autor określił rolę i możliwości wiejskich gospodarstw rodzinnych jako jednych z najważniejszych jednostek organizacyjnych polskiego agrobiznesu. Na wstępie scharakteryzowano rolników posiadających ...