Search
Now showing items 1-5 of 5
Local food, community-based tourism and well-being: connecting tourists and hosts
(Polskie Towarzystwo Geograficzne, 2020)
Gastronomy tourism is an enormous opportunity to bring various benefits throughout the territory. Being incorporated within the cultural heritage and cultural tourism milieu, gastronomy goes together with new tourism trends ...
Terroryzm islamski a turystyka – próba oceny przesłanek i konsewencji
(Polskie Towarzystwo Geograficzne, 2019)
Terroryzm stanowi fundamentalne wyzwanie dla branży usług turystycznych i niesie ze sobą
niebagatelne zagrożenie dla całego społeczeństwa. W ostatnich dziesięcioleciach problematyka
ta jest bezpośrednio związana z ...
Cultural ecosystem services and wellbeing policies for tourism – transnational and national challenges and opportunities
(Polskie Towarzystwo Geograficzne, 2020)
The aim of the paper is to present the results of a comparative study about cultural ecosystem services (CES ), wellbeing and tourism policies in UK , Finland and Poland in the years 2012–2018. We start with a review of ...
Wybrane aspekty europejskich podróży city break
(Polskie Towarzystwo Geograficzne, 2019)
Europejskie podróże city break, tj. krótkotrwałe, najczęściej weekendowe wyjazdy do miast,
zyskały popularność w latach 90. ubiegłego wieku w skutek rozwoju tanich linii lotniczych.
Kolejnym impulsem wpływającym zarówno ...
Gastro tourism potential and perspectives for Turkey – a theoretical approach
(Polskie Towarzystwo Geograficzne, 2018)
Gastronomy tourism is an important type of cultural tourism market and it is also one of the
most powerful tools of economic development. In many recent studies it has been emphasized
that the culinary culture of the ...