Procesy dostosowawcze polskiego przemysłu spożywczego do zmieniającego się otoczenia rynkowego (2)
dc.contributor.author | Drożdż, Jadwiga | |
dc.contributor.author | Firlej, Krzysztof | |
dc.contributor.author | Morkis, Grażyna | |
dc.contributor.author | Mroczek, Robert | |
dc.contributor.author | Szczepaniak, Iwona | |
dc.contributor.author | Szymański, Marcin | |
dc.contributor.author | Tereszczuk, Mirosława | |
dc.contributor.author | Urban, Roman | |
dc.date.accessioned | 2014-03-25T09:44:25Z | |
dc.date.available | 2014-03-25T09:44:25Z | |
dc.date.issued | 2012 | |
dc.identifier.isbn | 978-83-7658-260-3 | |
dc.identifier.uri | https://depot.ceon.pl/handle/123456789/3742 | |
dc.description | Seria: Program Wieloletni 2011-2014. Konkurencyjność Polskiej Gospodarki Żywnościowej w Warunkach Globalizacji i Integracji Europejskiej; nr 35 | pl |
dc.description.abstract | Przemysł spożywczy na tle wybranych sektorów gospodarki narodowej w dobie ogólnoświatowego kryzysu gospodarczego. Rozwój, wartość oraz struktura produkcji przemysłu spożywczego. Wydajność pracy, zatrudnienie i wynagrodzenia. Inwestycje, majątek, produktywność przemysłu spożywczego i jego głównych branż. Struktura podmiotowa, koncentracja i konsolidacja. Efektywność przemysłu spożywczego. Ocena rozwoju tego przemysłu w Polsce na tle krajów UE. Stan wdrożenia systemów zapewnienia bezpieczeństwa zdrowotnego żywności i systemów zarządzania jakością. | pl |
dc.language.iso | pl | pl |
dc.publisher | Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczy | pl |
dc.rights | Dozwolony użytek | |
dc.subject | kontrola jakości | pl |
dc.subject | zarządzanie jakością | pl |
dc.subject | inwestycja | pl |
dc.subject | efektywność | pl |
dc.subject | zatrudnienie | pl |
dc.subject | wydajność pracy | pl |
dc.subject | wskaźnik ekonomiczny | pl |
dc.subject | produkcja żywności | pl |
dc.subject | produkcja | pl |
dc.subject | rozwój przemysłowy | pl |
dc.subject | przemysł spożywczy | pl |
dc.title | Procesy dostosowawcze polskiego przemysłu spożywczego do zmieniającego się otoczenia rynkowego (2) | pl |
dc.type | info:eu-repo/semantics/book | pl |
dc.contributor.organization | Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczy | pl |
dc.description.eperson | Kamila Sobiecka |
Pliki tej pozycji
Pozycja umieszczona jest w następujących kolekcjach
-
Książki / Books [2915]
Korzystanie z tego materiału jest możliwe zgodnie z właściwymi przepisami o dozwolonym użytku lub o innych wyjątkach przewidzianych w przepisach prawa, a korzystanie w szerszym zakresie wymaga uzyskania zgody uprawnionego.