Show simple item record

dc.contributor.authorGulbicka, Bożena
dc.contributor.authorKwasek, Mariola
dc.date.accessioned2014-07-01T08:06:50Z
dc.date.available2014-07-01T08:06:50Z
dc.date.issued2007
dc.identifier.isbn978-83-60798-20-1
dc.identifier.urihttps://depot.ceon.pl/handle/123456789/4646
dc.descriptionSeria: Program Wieloletni 2005-2009. Ekonomiczne i Społeczne Uwarunkowania Rozwoju Polskiej Gospodarki Żywnościowej po Wstąpieniu Polski do Unii Europejskiej, nr 75pl_PL
dc.description.abstractTendencje w spożyciu żywności. Zróżnicowanie spożycia żywności w gospodarstwie domowym według grup społeczno-ekonomicznych. Stopień zaspokojenia potrzeb żywnościowych w gospodarstwach domowych. Interwencja państwa i instytucji pozarządowych na rzecz poprawy poziomu wyżywienia uboższej ludności. Upodabnianie wzorców konsumpcji żywności. Nadwaga i otyłość na świecie. Żywność regionalna tradycyjna. Ruch "slow food". Rynek żywności ekologicznej.pl_PL
dc.language.isoplpl_PL
dc.publisherInstytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczypl_PL
dc.rightsDozwolony użytek
dc.subjectżywność ekologicznapl_PL
dc.subjectzapotrzebowanie na żywnośćpl_PL
dc.subjectwzorzecpl_PL
dc.subjectniedożywieniepl_PL
dc.subjectgospodarstwo domowepl_PL
dc.subjectspożyciepl_PL
dc.subjectżywnośćpl_PL
dc.titleWpływ globalizacji na wyżywienie ludności w Polscepl_PL
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/bookpl_PL
dc.description.epersonKamila Sobiecka


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Dozwolony użytek
Using this material is possible in accordance with the relevant provisions of fair use or other exceptions provided by law. Other use requires the consent of the holder.