Pokaż uproszczony rekord

dc.contributor.authorKowalski, Andrzej
dc.contributor.authorChmieliński, Paweł
dc.contributor.authorWigier, Marek
dc.date.accessioned2014-07-21T10:31:56Z
dc.date.available2014-07-21T10:31:56Z
dc.date.issued2013
dc.identifier.isbn978-83-7658-363-1
dc.identifier.urihttps://depot.ceon.pl/handle/123456789/4863
dc.descriptionSeria: Multi-Annual Programme 2011-2014. Competitiveness of the Polish Food Economy under the Conditions of Globalization and European Integration, no 67.1pl_PL
dc.description.abstractOgraniczenia instytucjonalne dotyczące wzrostu i rozwoju polskich gospodarstw. Rosyjski sektor rolny i WTO: zalety i wady. Polityka gospodarcza i renta ekonomiczna jako źródło dochodu producentów rolnych. Analiza aktualnych problemów ekonomicznych i czynników rozwojowych w rolnictwie Ukrainy. Ocena jakości i strategii konkurencji cenowej w polskim handlu produktami rolno-spożywczych. Dynamika produkcji żywności i wpływ systemów instytucjonalnych na rumuńskich producentów warzyw. Stan i perspektywy rozwoju sektora produkcji rolnej Republiki Białorusi. Wpływ środków wsparcia w ramach WPR w sektorze rolnym na Litwie. Analiza ekonomiczna i menedżerska wpływu kapitału ludzkiego na rozwój sektora ogrodniczego w Bułgarii. Rolnictwo i rozwój obszarów wiejskich – przykład Norwegii. Polityka rolna wspierania rozwoju strukturalnego gospodarstw i innych przedsiębiorstw wiejskich w Finlandii. Kryzys gospodarczy na obszarach wiejskich w Republice Czeskiej i w Słowacji. Rozwój klastrów w zakresie budowania przewagi konkurencyjnej na sektor rolnictwa krajów w okresie transformacji. Trwałość indywidualnych gospodarstw rolnych na podstawie danych rachunkowych z gospodarstw rolnych i badania respondentów z województwa wielkopolskiego. Czynniki rozwoju i elementy systemu zarządzania w rolnictwie we Francji. Wpływ WPR na rolnictwo w opinii rolników. Regionalna restrukturyzacja i modernizacja bułgarskiego sektora mleczarskiego po przystąpieniu do UE. Modelowanie czynników zarządzania zasobami ludzkimi w bułgarskim sektorze ogrodniczym. Zmiana wydajności w niemieckich gospodarstwach mlecznych. Strukturalne i rynkowe zmiany w węgierskim przemyśle owocowym.pl_PL
dc.language.isoenpl_PL
dc.publisherInstytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczypl_PL
dc.rightsDozwolony użytek
dc.subjectzarządzanie zasobami ludzkimipl_PL
dc.subjectkraje Unii Europejskiejpl_PL
dc.subjectmodernizacjapl_PL
dc.subjectrestrukturyzacjapl_PL
dc.subjectobszary wiejskiepl_PL
dc.subjectrolnictwopl_PL
dc.subjectWPRpl_PL
dc.subjectprodukcja rolnapl_PL
dc.subjectprodukcja żywnościpl_PL
dc.subjectprodukty rolno-spożywczepl_PL
dc.subjecthandelpl_PL
dc.subjectdochódpl_PL
dc.subjectrenta ekonomicznapl_PL
dc.subjectpolityka gospodarczapl_PL
dc.subjectsektor rolnypl_PL
dc.subjectgospodarstwo rolnepl_PL
dc.titleEconomic, social and institutional factors in the growth of agri-food sector in Europepl_PL
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/bookpl_PL
dc.description.epersonKamila Sobiecka


Pliki tej pozycji

Thumbnail

Pozycja umieszczona jest w następujących kolekcjach

Pokaż uproszczony rekord

Dozwolony użytek
Korzystanie z tego materiału jest możliwe zgodnie z właściwymi przepisami o dozwolonym użytku lub o innych wyjątkach przewidzianych w przepisach prawa, a korzystanie w szerszym zakresie wymaga uzyskania zgody uprawnionego.