dc.contributor.author | Kuchta, Anna | |
dc.date.accessioned | 2014-10-19T19:23:26Z | |
dc.date.available | 2014-10-19T19:23:26Z | |
dc.date.issued | 2014-09 | |
dc.identifier.citation | A. Kuchta, Nie tylko magdalenki. Kilka obrazów kulinarnej groteski w literaturze współczesnej, [w:] Kultura jedzenia, jedzenie w kulturze, Kraków 2014, ss. 176-185. | pl_PL |
dc.identifier.isbn | 978-83-63910-31-0 | |
dc.identifier.uri | https://depot.ceon.pl/handle/123456789/5520 | |
dc.description | Rozdział "Nie tylko magdalenki. Kilka obrazów kulinarnej groteski w literaturze współczesnej" w recenzowanej monografii naukowej wieloautorskiej „Kultura jedzenia, jedzenie w kulturze”, ISBN 978-83-63910-31-0, Kraków 2014, ss. 176-185.
Monografia powstała na kanwie Ogólnopolskiej Konferencji Naukowej "Kultura jedzenia, jedzenie w kulturze" (Katedra Porównawczych Studiów Cywilizacji, Kraków 16-17 listopada 2013). | pl_PL |
dc.description.abstract | The following article focuses on the issue of grotesque descriptions of food and
cuisine in contemporary literature. Thee main objective of the text is not only
to present how various writers (M. Bulgakov, W. Gombrowicz, T. Kowicki, St.
Mrozek, V. Pelevin, W. Szymborska and St. I. Witkiewicz) use grotesque in their
works, but also to analyze such images and their significance in literature. Basing
on a reseach material, the conclusion of the article shows, that the usage of
grotesque, irony, parody or absurdity in contemporary literary works is not only
authors’ way to suprise their readers, but becomes a$way of dealing with this heterogeneous, strange, modern world. | pl_PL |
dc.language.iso | pl | pl_PL |
dc.publisher | AT Wydawnictwo | pl_PL |
dc.rights | Creative Commons Uznanie autorstwa na tych samych warunkach 3.0 Polska | |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/pl/legalcode | |
dc.subject | kulinaria | pl_PL |
dc.subject | groteska | pl_PL |
dc.subject | kultura jedzenia | pl_PL |
dc.subject | literatura współczesna | pl_PL |
dc.title | Nie tylko magdalenki. Kilka obrazów kulinarnej groteski w literaturze współczesnej | pl_PL |
dc.type | info:eu-repo/semantics/bookPart | pl_PL |
dc.contributor.organization | Uniwersytet Jagielloński | pl_PL |
dc.description.eperson | Anna Kuchta | |
dc.rights.DELETETHISFIELD | info:eu-repo/semantics/openAccess | |