Show simple item record

dc.contributor.authorKwasek, Mariola
dc.date.accessioned2014-11-05T19:10:13Z
dc.date.available2014-11-05T19:10:13Z
dc.date.issued2007
dc.identifier.citationKwasek M.: Analiza spożycia żywności w Polsce w aspekcie zaleceń żywieniowych. "Zagadnienia Ekonomiki Rolnej" 2007, nr 4, s. 28-45.pl_PL
dc.identifier.issn0044-1600
dc.identifier.urihttps://depot.ceon.pl/handle/123456789/5654
dc.description.abstractOceniono poziom wyżywienia w Polsce w stosunku do aktualnych zaleceń żywieniowych. Uwagę skierowano na zróżnicowanie spożycia podstawowych produktów żywnościowych w gospodarstwach domowych wg grup społeczno-ekonomicznych. Scharakteryzowano także poziom spożycia wybranych produktów żywnościowych w gospodarstwach osób najuboższych i najzamożniejszych. Stwierdzono, że obecny model konsumpcji żywności znacznie odbiega od zasad racjonalnego żywienia z uwagi na zbyt duże spożycie tłuszczów pochodzenia zwierzęcego, tłustego mięsa, wyrobów cukierniczych i cukru.pl_PL
dc.language.isoplpl_PL
dc.publisherInstytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczypl_PL
dc.rightsDozwolony użytek
dc.subjectzalecenia żywieniowepl_PL
dc.subjectgospodarstwo domowepl_PL
dc.subjectspożyciepl_PL
dc.subjectżywnośćpl_PL
dc.titleAnaliza spożycia żywności w Polsce w aspekcie zaleceń żywieniowychpl_PL
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/articlepl_PL
dc.contributor.organizationInstytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczypl_PL
dc.description.epersonKamila Sobiecka


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Dozwolony użytek
Using this material is possible in accordance with the relevant provisions of fair use or other exceptions provided by law. Other use requires the consent of the holder.