Pokaż uproszczony rekord

dc.contributor.authorKwasek, Mariola
dc.date.accessioned2014-11-05T19:10:13Z
dc.date.available2014-11-05T19:10:13Z
dc.date.issued2007
dc.identifier.citationKwasek M.: Analiza spożycia żywności w Polsce w aspekcie zaleceń żywieniowych. "Zagadnienia Ekonomiki Rolnej" 2007, nr 4, s. 28-45.pl_PL
dc.identifier.issn0044-1600
dc.identifier.urihttps://depot.ceon.pl/handle/123456789/5654
dc.description.abstractOceniono poziom wyżywienia w Polsce w stosunku do aktualnych zaleceń żywieniowych. Uwagę skierowano na zróżnicowanie spożycia podstawowych produktów żywnościowych w gospodarstwach domowych wg grup społeczno-ekonomicznych. Scharakteryzowano także poziom spożycia wybranych produktów żywnościowych w gospodarstwach osób najuboższych i najzamożniejszych. Stwierdzono, że obecny model konsumpcji żywności znacznie odbiega od zasad racjonalnego żywienia z uwagi na zbyt duże spożycie tłuszczów pochodzenia zwierzęcego, tłustego mięsa, wyrobów cukierniczych i cukru.pl_PL
dc.language.isoplpl_PL
dc.publisherInstytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczypl_PL
dc.rightsDozwolony użytek
dc.subjectzalecenia żywieniowepl_PL
dc.subjectgospodarstwo domowepl_PL
dc.subjectspożyciepl_PL
dc.subjectżywnośćpl_PL
dc.titleAnaliza spożycia żywności w Polsce w aspekcie zaleceń żywieniowychpl_PL
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/articlepl_PL
dc.contributor.organizationInstytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczypl_PL
dc.description.epersonKamila Sobiecka


Pliki tej pozycji

Thumbnail

Pozycja umieszczona jest w następujących kolekcjach

Pokaż uproszczony rekord

Dozwolony użytek
Korzystanie z tego materiału jest możliwe zgodnie z właściwymi przepisami o dozwolonym użytku lub o innych wyjątkach przewidzianych w przepisach prawa, a korzystanie w szerszym zakresie wymaga uzyskania zgody uprawnionego.