Show simple item record

dc.contributor.authorUrban, Roman
dc.contributor.authorMroczek, Robert
dc.date.accessioned2014-11-12T10:52:36Z
dc.date.available2014-11-12T10:52:36Z
dc.date.issued2011
dc.identifier.citationUrban R., Mroczek R.: Postępy integracji europejskiej w sektorze żywnościowym. "Zagadnienia Ekonomiki Rolnej" 2011, nr 2, s. 59-77.pl_PL
dc.identifier.issn0044-1600
dc.identifier.urihttps://depot.ceon.pl/handle/123456789/5740
dc.description.abstractOceniono procesy rozwojowe całej gospodarki i przemysłu spożywczego Polski na tle UE-27 i wybranych krajów. Porównano: wielkość PKB, poziom spożycia, poziom i zmiany cen rolnych oraz cen żywności, wartość i strukturę produkcji przemysłu spożywczego, wydajność pracy, stopień koncentracji przemysłu spożywczego, nakłady inwestycyjne. Stwierdzono, że najszybciej procesy integracyjne przebiegają w przemyśle spożywczym, zmniejszają się różnice w poziomie rozwoju sektora oraz upodabniają struktury branżowe i podmiotowe.pl_PL
dc.language.isoplpl_PL
dc.publisherInstytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczypl_PL
dc.rightsDozwolony użytek
dc.subjectwielkość produkcjipl_PL
dc.subjectkoncentracja ekonomicznapl_PL
dc.subjectinwestycjapl_PL
dc.subjectwydajność pracypl_PL
dc.subjectprodukt rolniczypl_PL
dc.subjectżywnośćpl_PL
dc.subjectcenapl_PL
dc.subjectspożyciepl_PL
dc.subjectPKBpl_PL
dc.subjectintegracjapl_PL
dc.subjectprzemysł spożywczypl_PL
dc.titlePostępy integracji europejskiej w sektorze żywnościowympl_PL
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/articlepl_PL
dc.contributor.organizationInstytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczypl_PL
dc.description.epersonKamila Sobiecka


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Dozwolony użytek
Using this material is possible in accordance with the relevant provisions of fair use or other exceptions provided by law. Other use requires the consent of the holder.