Szukaj
Wyświetlanie pozycji 1-3 z 3
Koszty ekonomiczne produkcji mleka - metodyczne ujęcie rachunku oraz wyniki badań w 2009 roku
(Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczy, 2011)
Koszty ekonomiczne oprócz kosztów bezpośrednich i pośrednich obejmują koszty alternatywnego wykorzystania czynników produkcji, tj. pracy, ziemi, kapitału. Gospodarstwo rolne traktowane jest na równi z przedsiębiorstwem, ...
Koszty jednostkowe i dochody wybranych produktów w 2009 roku - wyniki badań w systemie AGROKOSZTY
(Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczy, 2011)
Wyniki produkcyjno-ekonomiczne działalności produkcji roślinnej i zwierzęcej objętych badaniami: jęczmień jary, pszenżyto ozime, buraki cukrowe, ziemniaki skrobiowe, krowy mleczne, żywiec wołowy.
Stan i szanse rozwoju gospodarstw towarowych uznanych za słabe ekonomicznie
(Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczy, 2011)
Oceniono sytuację ekonomiczną trzech grup gospodarstw wydzielonych z próby o wielkości ekonomicznej 2-8 ESU. Jako sposób grupowania przyjęto poziom dochodu z gospodarstwa, wyniki przedstawiono w układzie kwartyli. Przesłanką ...