Szukaj
Wyświetlanie pozycji 1-5 z 5
Koszty jednostkowe i dochody wybranych produktów w 2006 roku - wyniki badań w systemie AGROKOSZTY
(Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczy, 2008)
Zaprezentowano zestaw danych ilościowych i wartościowych charakteryzujących działalności produkcyjne, które w 2006 roku objęto badaniami w systemie AGROOSZTY. Rachunek przedstawiono w dwóch wariantach: miernikiem był poziom ...
Koszty ekonomiczne produkcji mleka - metodyczne ujęcie rachunku oraz wyniki badań w 2009 roku
(Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczy, 2011)
Koszty ekonomiczne oprócz kosztów bezpośrednich i pośrednich obejmują koszty alternatywnego wykorzystania czynników produkcji, tj. pracy, ziemi, kapitału. Gospodarstwo rolne traktowane jest na równi z przedsiębiorstwem, ...
Koszty jednostkowe i dochody wybranych produktów w 2012 roku - wyniki badań w systemie AGROKOSZTY
(Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczy, 2014)
Dla 2012 r. przedstawiono koszty i dochody z produkcji wybranych artykułów rolnych: kukurydzy na ziarno, ziemniaków, żywca wołowego oraz mleka.
Koszty jednostkowe i dochody wybranych produktów w 2011 roku - wyniki badań w systemie AGROKOSZTY
(Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczy, 2013)
Kolejne opracowanie z cyklu prezentującego wyniki produkcyjno-ekonomiczne działalności produkcji roślinnej i zwierzęcej badanych w systemie AGROKOSZTY. W 2011 r. badano koszty i dochody z produkcji: pszenicy ozimej, żyta ...
Koszty jednostkowe i dochody wybranych produktów w 2013 roku - wyniki badań w systemie AGROKOSZTY
(Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczy, 2015)
Opracowanie jest kolejnym z cyklu, w którym zaprezentowano wyniki produkcyjno-ekonomiczne rolniczych działalności produkcyjnych badanych w systemie AGROKOSZTY. W 2013 roku przedmiotem badań były: pszenica ozima, żyto ozime, ...