Szukaj
Wyświetlanie pozycji 1-10 z 32
Aspekty innowacyjności jako instrument konkurencyjności regionu małopolskiego
(Polskie Stowarzyszenie Zarządzania Wiedzą, 2011)
The article presents some aspects of innovativeness which are treated by the author as the instrument of competitiveness in the region of Małopolska. In the last two decades, that is in the phase of transforming the economy ...
Nowoczesne paradygmaty zarządzania jako element podnoszenia wartości spółek przemysłu spożywczego
(Wydawnictwo Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie, 2014)
W artykule poddano teoretycznym i analitycznym rozważaniom nowoczesne paradygmaty zarządzania, zakładając, że są one elementem kierunkującym funkcjonowanie spółek przemysłu spożywczego. W części teoretycznej zaprezentowano ...
The role of privatization and restructuring in the development of National Sugar Joint Stock Company
(Fundation of the Cracow University of Economics, Cracow, 2011)
W przedstawionym artykule zaprezentowano wybrany przykład prywatyzacji i restrukturyzacji polskich przedsiębiorstw rolno – spożywczych w okresie transformacji gospodarczej na przykładzie Krajowej Spółki Cukrowej S.A. ...
Determinanty rozwoju przedsiębiorstw przemysłu rolno-spożywczego
(Stowarzyszenie Ekonomistów Rolnictwa i Agrobiznesu, 2010)
This article is an attempt to designate a synthetic presentation and determinants of the development of agribusiness and food industry. Transformation of the Polish economy made it necessary to adapt these enterprises to ...
The Impact of Service Offshoring on the Rise in Employment in a Post Accession Period
(Univerzita Hradec Kralove, 2013)
Abstract:
In this paper the similarities and differences between outsourcing and offshoring
processes in the economy have been discussed. This has allowed a synthetic overview of
the key factors influencing and determining ...
Ewolucja systemu doradztwa rolniczego Unii Europejskiej ostatniej dekady
(Wydawnictwo Naukowe Uniwersytetu Szczecińskiego, 2012)
Współczesne systemy doradztwa rolniczego krajów Unii Europejskiej ukształtowały ewolucyjne przemiany i przekształcenia instytucjonalne dokonane w ostatnich dziesięcioleciach. Ewolucja systemu doradztwa rolniczego miała ...
Zarządzanie przedsiębiorstwami spożywczymi w dobie przemian globalnych
(University of Zielona Góra, Faculty of Economics and Management, 2012)
Prezentowany artykuł omawia problematykę zarządzania przedsiębiorstwami spożywczymi, które autor omawia na tle przeprowadzonych badań w spółkach należących do indeksu WIG Spożywczy w latach 2004-2011. Badane spółki ...
Impact of Globalization on the Operation of Enterprises of WIG-Food Index
(Univerzita Hradec Kralove, 2011)
Macroeconomic factors and micro-current operation is always limited and companies have had a
significant impact on their development. These conditions can be treated as a source of competitive
advantages in the food ...
The Determinants of Food Industry Development in Malopolska Region
(Univerzita Hradec Kralove, 2010)
Abstract:
The article presents problems concerning the determinants of food industry functioning in the region of Malopolska. Food industry has got a large share in the general production of the region and it is facing ...
Operation conditions of Malopolska Region food businesses in the knowledge-based economy
(Szent Istvan Iniversity Publishing, 2012)
The article presents the extent to which knowledge management, and most of all human capital, has raising effect on the competitiveness of Polish enterprises of food industry, which was observed especially during our ...