Szukaj
Wyświetlanie pozycji 1-5 z 5
Elastyczność organizacji jako kategoria postmodernistyczna
(Towarzystwo Naukowe Organizacji i Kierownictwa, 2009-02)
Celem artykułu jest zidentyfikowanie istoty elastyczności organizacji przy wykorzystaniu ram postmodernistycznego poznania. Na podstawie przedstawionych w artykule wyróżników postmodernistycznego poznania podjęto próbę ...
Przywództwo wobec nowych wyzwań – świat wirtualnych zespołów
(Wydawnictwo Adam Marszałek, 2009)
W artykule przedstawiono zarys specyfiki zespołów wirtualnych oraz wyzwania stojące przed przywódcami zespołów wirtualnych. Wśród przedstawionych wyzwań znajdują się: określanie standardowych procesów współdziałania, ...
ISO 22000 international standard in food safety management in the production of bread with additives
(Novosibirsk State Technical University, 2009)
The proposed research shows the necessity of applying the rule of HACP to
baking production on the example of mixed bread ' with additives (vital gluten vitamin C).
To this end a 12- tage procedure in accordance with the ...
Próba wzbogacenia pieczywa pszennego
(Polskie Towarzystwo Technologów Żywności, 2009)
Zarządzanie talentami kierowniczymi sposobem kreowania przywódców organizacji
(Społeczna Wyższa Szkoła Przedsiębiorczości i Zarządzania w Łodzi, 2009)
Artykuł wskazuje na wzrost znaczenia zarządzania talentami oraz roli talentów w funkcjonowaniu współczesnej organizacji. Rozwijanie przywódców w organizacji powinno być traktowane jako element składowy zarządzania talentami ...