Szukaj
Wyświetlanie pozycji 1-3 z 3
Zarządzanie przedsiębiorstwami spożywczymi w dobie przemian globalnych
(University of Zielona Góra, Faculty of Economics and Management, 2012)
Prezentowany artykuł omawia problematykę zarządzania przedsiębiorstwami spożywczymi, które autor omawia na tle przeprowadzonych badań w spółkach należących do indeksu WIG Spożywczy w latach 2004-2011. Badane spółki ...
Działania innowacyjne firm przemysłu spożywczego jako element ich strategii
(Wydawnictwo Uczelniane Zachodniopomorskiego Uniwersytetu Technologicznego, 2012)
W 2010 roku promowano w Polsce działania w zakresie innowacyjności i upowszechniania wiedzy na jej obszarze. Działania te prowadziło Ministerstwo Gospodarki na skutek zaleceń Rady Ministerialnej OECD, która wcześniej ...
Wpływ koniunktury gospodarczej na wyniki ekonomiczne spółek z indeksu WIG spożywczy
(Stowarzyszenie Ekonomistów Rolnictwa i Agrobiznesu, 2012)
Dokonano analizy wpływu koniunktury gospodarczej na wyniki ekonomiczne spółek z indeksu WIG Spożywczy. Porównano je z dynamiką zmian w poziomie PKB w Polsce i Unii Europejskiej, indeksem cen towarów i usług konsumpcyjnych ...