Szukaj
Wyświetlanie pozycji 1-4 z 4
Zarządzanie przedsiębiorstwami spożywczymi w dobie przemian globalnych
(University of Zielona Góra, Faculty of Economics and Management, 2012)
Prezentowany artykuł omawia problematykę zarządzania przedsiębiorstwami spożywczymi, które autor omawia na tle przeprowadzonych badań w spółkach należących do indeksu WIG Spożywczy w latach 2004-2011. Badane spółki ...
Operation conditions of Malopolska Region food businesses in the knowledge-based economy
(Szent Istvan Iniversity Publishing, 2012)
The article presents the extent to which knowledge management, and most of all human capital, has raising effect on the competitiveness of Polish enterprises of food industry, which was observed especially during our ...
Działania innowacyjne firm przemysłu spożywczego jako element ich strategii
(Wydawnictwo Uczelniane Zachodniopomorskiego Uniwersytetu Technologicznego, 2012)
W 2010 roku promowano w Polsce działania w zakresie innowacyjności i upowszechniania wiedzy na jej obszarze. Działania te prowadziło Ministerstwo Gospodarki na skutek zaleceń Rady Ministerialnej OECD, która wcześniej ...
Wpływ koniunktury gospodarczej na wyniki ekonomiczne spółek z indeksu WIG spożywczy
(Stowarzyszenie Ekonomistów Rolnictwa i Agrobiznesu, 2012)
Dokonano analizy wpływu koniunktury gospodarczej na wyniki ekonomiczne spółek z indeksu WIG Spożywczy. Porównano je z dynamiką zmian w poziomie PKB w Polsce i Unii Europejskiej, indeksem cen towarów i usług konsumpcyjnych ...