Szukaj
Wyświetlanie pozycji 1-7 z 7
Nowoczesne paradygmaty zarządzania jako element podnoszenia wartości spółek przemysłu spożywczego
(Wydawnictwo Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie, 2014)
W artykule poddano teoretycznym i analitycznym rozważaniom nowoczesne paradygmaty zarządzania, zakładając, że są one elementem kierunkującym funkcjonowanie spółek przemysłu spożywczego. W części teoretycznej zaprezentowano ...
Zagrożenie upadłością przedsiębiorstw przemysłu spożywczego w Polsce - na przykładzie spółek z indexu WIG-Spożywczy
(Wydawnictwo Uczelniane Zachodniopomorskiego Uniwersytetu Technologicznego, 2014)
Streszczenie: Artykuł przedstawia ewaluację zagrożenia upadłością przedsiębiorstw przemysłu spo-
żywczego, notowanych na Giełdzie Papierów Wartościowych w Warszawie. Głównym celem badań
było wyłonienie przedsiębiorstw ...
Źródła transferu wiedzy i technologii w przedsiębiorstwach przemysłu spożywczego
(Wydawnictwo Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu, 2014)
Celem badawczym artykułu było rozpoznanie źródeł transferu wiedzy i technologii
w przedsiębiorstwach przemysłu spożywczego w latach 2007-2012. Zbadano wewnętrzne
źródła transferu wiedzy i technologii, rolę rynku zewnętrznego, ...
Cele i zakres innowacji w przedsiębiorstwach przemysłu spożywczego w Polsce
(Stowarzyszenie Ekonomistów Rolnictwa i Agrobiznesu, 2014)
Celem pracy było objaśnienie koncepcji i efektów podejmowania działalności innowacyjnej
oraz rodzajów wdrażanych innowacji w przedsiębiorstwach przemysłu spożywczego. Zamiarem autora
było przedstawienie relacji założeń ...
Analysis of the Factors Increasing the Competitiveness of the Food Industry Enterprises Results
(University of Hradec Kralove, Faculty of Informatics and Management, 2014)
The article presents a synthetic analysis of key factors influencing the competitiveness of
enterprises of the food industry in Poland. Conclusions are the result of the study based on
the analysis of 267 enterprises ...
Status of Human Capital, Its Role in Innovation and Opportunities for Strengthening the Enterprises of the Food Industry in the Years 2007-2011
(Wydawnictwo Wyższej Szkoły Ekonomiczno-Społecznej w Ostrołęce, 2014)
Human capital in the company, often referred to as a whole of the production capacity of man, by D. Begg is accumulated by an employee expertise, experience and skills, so that it is possible to obtain a higher income by ...
Kwantytatywne determinanty konkurencyjności wybranych spółek surowcowych i paliwowych z indeksu WIG 20
(Wydawnictwo Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie, 2014)