Szukaj
Wyświetlanie pozycji 1-4 z 4
Uwarunkowania funkcjonowania systemów franczyzowych w handlu żywnością w Polsce
(Stowarzyszenie Ekonomistów Rolnictwa i Agrobiznesu, 2013)
Celem badań było przedstawienie na wybranych przykładach najważniejszych uwarunkowań ekonomiczno-organizacyjnych i prawnych funkcjonowania systemów franczyzowych, które są wykorzystywane do handlu żywnością w Polsce. ...
The Impact of Service Offshoring on the Rise in Employment in a Post Accession Period
(Univerzita Hradec Kralove, 2013)
Abstract:
In this paper the similarities and differences between outsourcing and offshoring
processes in the economy have been discussed. This has allowed a synthetic overview of
the key factors influencing and determining ...
Model biznesu w zarządzaniu przedsiębiorstwem spożywczym
(Wydawnictwo Społecznej Akademii Nauk, 2013)
W dobie globalizacji permanentnie poszukuje się właściwej formy prowadzenia działalności gospodarczej, którą od kilku dekad nazywamy modelem biznesu. Głównym celem, a zarazem problemem niniejszego opracowania była weryfikacja ...
Franchising as a Modern Business Model for Small and Medium-sized Trade Enterprises in Poland
(Univerzita Hradec Kralove, 2013)
The paper presents the structure of trade in Poland, shaped in the last two decades as a result of the expansion of strong capital traders. Currently, an important place in the economic space is occupied by both large-space ...