Wyświetlanie pozycji 1-4 z 4

    • Kierunki i perspektywy rozwoju wybranych branż przemysłu rolno-spożywczego w Polsce 

      Firlej, Krzysztof; Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie (Katedra Strategii Zarządzania i Rozwoju Organizacji, Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie, 2014)
      Przemysł rolno-spożywczy jest działem gospodarki, który zajmuje się wytwarzaniem produktów i półproduktów przeznaczonych do spożycia takich, jak: mięsne, mleczne, pieczywo, cukiernicze, napoje alkoholowe i bezalkoholowe i ...
    • Przemysł spożywczy – makrootoczenie, inwestycje, ekspansja zagraniczna 

      Firlej, Krzysztof (Fundacja Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie, 2015)
      Przemysł spożywczy jest głównym – obok rolnictwa – członem gospodarki żywnościowej, inaczej zwanej sektorem rolno-spożywczym. Przemysł ten uznawany jest za ogniwo łańcucha żywnościowego, które integruje pozostałe ogniwa ...
    • Wybrane aspekty konkurencyjności polskich producentów żywności 

      Cebulak, Tomasz; Firlej, Krzysztof; Juchniewicz, Małgorzata; Rowiński, Janusz; Szczepaniak, Iwona; Wiatrak, Andrzej Piotr (Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej – Państwowy Instytut Badawczy, 2008)
      Rozwój i konkurencyjność przedsiębiorstw przemysłu rolno-spożywczego w dobie pełnego członkostwa Polski w strukturach rynku rolnego Unii Europejskiej muszą być podparte celowo skonstruowaną metodyką programowania. Powinna ...
    • Zarządzanie i przedsiębiorczość w rozwoju biznesu 

      Firlej, Krzysztof; Gorzelany - Dziadkowiec, Magdalena; Kozień, Ewa; Misiołek, Krzysztof; Machaczka, Józef; Fudaliński, Janusz; Bober, Tomasz; Smutek, Halina (Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie, 2012)
      Powstające nowe struktury przedsiębiorstw i budowane przez nie strategie oraz nowoczesne podejście innowacyjne przyczynia się do stworzenia modelu, który warunkuje osiąganie przewagi konkurencyjnej i wypracowywania optymalnych ...