Wyświetlanie pozycji 1-4 z 4

    • Analiza strategiczna wybranych branż przemysłu rolno-spożywczego w Polsce 

      Firlej, Krzysztof; Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie (Katedra Strategii Zarządzania i Rozwoju Organizacji, Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie, 2013)
      Skracający się czas życia wyrobów i rosnąca konkurencja powodują, że kierownicy przedsiębiorstw zastanawiają się jak postępować, aby wzmocnić pozycję konkurencyjną przedsiębiorstwa. Zarządzanie przedsiębiorstwem stało się ...
    • Gastronomia. Praca i prekariat. Studium socjologiczno-prawne 

      Lipiec, Stanisław (Wydawnictwo Rys, 2022-05)
      W polskiej branży gastronomicznej pracuje ponad 500 tysięcy osób. Większość z nich pracuje sezonowo lub weekendowo. Studenci i ludzie młodzi stanowią większą część zaangażowanego personelu. Dzięki nim polska branża HoReCa ...
    • Kierunki i perspektywy rozwoju wybranych branż przemysłu rolno-spożywczego w Polsce 

      Firlej, Krzysztof; Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie (Katedra Strategii Zarządzania i Rozwoju Organizacji, Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie, 2014)
      Przemysł rolno-spożywczy jest działem gospodarki, który zajmuje się wytwarzaniem produktów i półproduktów przeznaczonych do spożycia takich, jak: mięsne, mleczne, pieczywo, cukiernicze, napoje alkoholowe i bezalkoholowe i ...
    • Zarządzanie i przedsiębiorczość w rozwoju biznesu 

      Firlej, Krzysztof; Gorzelany - Dziadkowiec, Magdalena; Kozień, Ewa; Misiołek, Krzysztof; Machaczka, Józef; Fudaliński, Janusz; Bober, Tomasz; Smutek, Halina (Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie, 2012)
      Powstające nowe struktury przedsiębiorstw i budowane przez nie strategie oraz nowoczesne podejście innowacyjne przyczynia się do stworzenia modelu, który warunkuje osiąganie przewagi konkurencyjnej i wypracowywania optymalnych ...