Przeglądaj Książki / Books według tematu "gastronomy"
Wyświetlanie pozycji 1-4 z 4
-
Analiza strategiczna wybranych branż przemysłu rolno-spożywczego w Polsce
(Katedra Strategii Zarządzania i Rozwoju Organizacji, Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie, 2013)Skracający się czas życia wyrobów i rosnąca konkurencja powodują, że kierownicy przedsiębiorstw zastanawiają się jak postępować, aby wzmocnić pozycję konkurencyjną przedsiębiorstwa. Zarządzanie przedsiębiorstwem stało się ... -
Gastronomia. Praca i prekariat. Studium socjologiczno-prawne
(Wydawnictwo Rys, 2022-05)W polskiej branży gastronomicznej pracuje ponad 500 tysięcy osób. Większość z nich pracuje sezonowo lub weekendowo. Studenci i ludzie młodzi stanowią większą część zaangażowanego personelu. Dzięki nim polska branża HoReCa ... -
Kierunki i perspektywy rozwoju wybranych branż przemysłu rolno-spożywczego w Polsce
(Katedra Strategii Zarządzania i Rozwoju Organizacji, Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie, 2014)Przemysł rolno-spożywczy jest działem gospodarki, który zajmuje się wytwarzaniem produktów i półproduktów przeznaczonych do spożycia takich, jak: mięsne, mleczne, pieczywo, cukiernicze, napoje alkoholowe i bezalkoholowe i ... -
Zarządzanie i przedsiębiorczość w rozwoju biznesu
(Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie, 2012)Powstające nowe struktury przedsiębiorstw i budowane przez nie strategie oraz nowoczesne podejście innowacyjne przyczynia się do stworzenia modelu, który warunkuje osiąganie przewagi konkurencyjnej i wypracowywania optymalnych ...