Szukaj
Wyświetlanie pozycji 1-10 z 12
State of the Polish food economy sector after Poland's EU accessision. Report 4
(Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczy, 2008)
Makroekonomiczne i rynkowe tło rozwoju gospodarki żywnościowej. Popyt na żywność i produkty przetworzone. Tendencje rozwoju rolnictwa i przemysłu spożywczego. Wyniki i sytuacja ekonomiczno-finansowa rolnictwa i gospodarki ...
Procesy dostosowawcze w wielkoobszarowych gospodarstwach popegeerowskich (lata 2002-2005)
(Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczy, 2006)
Procesy dostosowawcze w gospodarstwach popegeerowskich do wymagań rynku i wyzwań związanych z integracją - organizacja i stosunki własnościowe, czynniki produkcji, produkcja rolnicza i pozarolnicza. Sytuacja ekonomiczno-finansowa ...
Procesy dostosowawcze w wielkoobszarowych gospodarstwach popegeerowskich (lata 2003-2006)
(Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczy, 2007)
Procesy dostosowawcze w gospodarstwach popegeerowskich do wymagań rynku i wyzwań związanych z integracją: organizacja i zarządzanie, czynniki produkcji (siła robocza, ziemia, majątek trwały), wyniki produkcyjne. Sytuacja ...
Procesy dostosowawcze w rolniczych spółdzielniach produkcyjnych. Raport 3
(Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczy, 2007)
Rolnicze spółdzielnie produkcyjne na tle spółdzielni produkcji rolnej. Praca i ziemia jako podstawowe czynniki produkcji. Majątek spółdzielni i źródła jego finansowania. Działalność gospodarcza. Efektywność finansowa RSP. ...
Stan polskiej gospodarki żywnościowej po przystąpieniu do Unii Europejskiej. Raport 5
(Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczy, 2008)
Makroekonomiczne i rynkowe uwarunkowania rozwoju polskiej gospodarki żywnościowej: wskaźniki makroekonomiczne, ceny, wsparcie finansowe. Popyt na żywność i produkty rolno-spożywcze. Rozwój produkcji i przemiany strukturalne ...
Stan polskiej gospodarki żywnosciowej po przystapieniu do Unii Europejskiej. Raport 3
(Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczy, 2006)
Makroekonomiczne i rynkowe uwarunkowania rozwoju gospodarki żywnościowej. Popyt na żywność i inne produkty przetwórstwa rolnego. Tendencje rozwojowe rolnictwa i przemysłu spożywczego. Stan ekonomiczny rolnictwa i przemysłu ...
Procesy dostosowawcze w rolniczych spółdzielniach produkcyjnych
(Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczy, 2006)
Stan wyposażenia w czynniki produkcji: zatrudnienie i wydajność pracy, ziemia, majątek i źródła jego finansowania. Działalność gospodarcza: produkcja pozarolnicza, produkcja roślinna i zwierzęca. Sytuacja ekonomiczno-finansowa ...
Stan polskiej gospodarki żywnościowej po przystąpieniu do Unii Europejskiej. Raport 1
(Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczy, 2005)
Makroekonomiczne otoczenie procesów integracji z UE w sektorze rolno-spożywczym. Ceny i relacje cen na rynku rolno-spożywczym. Wyniki produkcyjne i przemiany strukturalne rolnictwa i przemysłu spożywczego w okresie ...
Procesy dostosowawcze w rolniczych spółdzielniach produkcyjnych
(Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczy, 2005)
Procesy dostosowawcze w RSP do wymagań rynku i wyzwań związanych z integracją; organizacja i stosunki własnościowe, czynniki produkcji, produkcja rolnicza i nierolnicza. Sytuacja ekonomiczno-finansowa RSP.
Stan polskiej gospodarki żywnosciowej po przystapieniu do Unii Europejskiej. Raport 2
(Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczy, 2005)
Ekonomiczne i rynkowe uwarunkowania sektora rolno-spożywczego - otoczenie makroekonomiczne, ceny. Popyt na produkty rolno-spożywcze. Produkcja i przemiany strukturalne rolnictwa i przemysłu spożywczego - produkcja i podaż ...