Szukaj
Wyświetlanie pozycji 1-10 z 10
Ocena konkurencyjności wewnętrznej i zewnętrznej sektora rolno-spożywczego ze szczególnym uwzględnieniem sektora ogrodniczego
(Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczy, 2013)
Ocena wewnętrznej konkurencyjności polskiego sektora rolno-spożywczego i ogrodniczego. Zewnętrzna konkurencyjność sektora rolno-spożywczego i ogrodniczego: mierniki konkurencyjności i niektóre czynniki decydujące o ich ...
Stan polskiej gospodarki żywnosciowej po przystapieniu do Unii Europejskiej. Raport 2
(Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczy, 2005)
Ekonomiczne i rynkowe uwarunkowania sektora rolno-spożywczego - otoczenie makroekonomiczne, ceny. Popyt na produkty rolno-spożywcze. Produkcja i przemiany strukturalne rolnictwa i przemysłu spożywczego - produkcja i podaż ...
State of the Polish food economy sector after Poland's EU accessision. Report 4
(Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczy, 2008)
Makroekonomiczne i rynkowe tło rozwoju gospodarki żywnościowej. Popyt na żywność i produkty przetworzone. Tendencje rozwoju rolnictwa i przemysłu spożywczego. Wyniki i sytuacja ekonomiczno-finansowa rolnictwa i gospodarki ...
Analiza uwarunkowań i wyzwań rozwoju sektora rolno-żywnościowego w Polsce na tle tendencji światowych (Synteza)
(Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczy, 2014)
Wyzwania dla sektora rolnego we współczesnym świecie. Nowe równowagi produkcyjne polskiego rolnictwa na tle tendencji światowych. Zmiany w systemie wsparcia rolnictwa i jego otoczeniu makroekonomicznym. Czynniki instytucjonalne ...
Wybrane problemy konkurencyjności sektora rolno-spożywczego w Polsce i Unii Europejskiej
(Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczy, 2014)
Czynniki determinujące potencjał konkurencyjny. Ujęcie makro, mezo i mikroekonomiczne problematyki konkurencyjności. Wzajemne powiązania czynników potencjału konkurencyjnego na poziomie makro, mezo i mikro. Klasyfikacja ...
Stan polskiej gospodarki żywnościowej po przystąpieniu do Unii Europejskiej. Raport 4
(Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczy, 2007)
Makroekonomiczne i rynkowe uwarunkowania rozwoju gospodarki żywnościowej: makroekonomia, rozwój cen w sektorze rolno-spożywczym, wsparcie finansowe rolnictwa i przemysłu spożywczego. Popyt na żywność i inne produkty ...
Wybrane aspekty konkurencyjności rolnictwa
(Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczy, 2011)
Konkurencyjność w teorii ekonomii. Aspekty badania konkurencyjności. Specyfika rolnictwa w badaniach konkurencyjności. Czynniki decydujące o konkurencyjności sektora rolno-spożywczego. Czynniki określające konkurencyjność ...
Czynniki polityki rozwojowej w gospodarce żywnościowej wybranych krajów z uwzględnieniem gospodarki opartej na wiedzy
(Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczy, 2017)
Polityka rozwojowa a zmiany jakościowe w wybranych krajach. Determinanty sukcesu lub stagnacji w światowej gospodarce żywnościowej. Gospodarka oparta na wiedzy w celach i realizacji wspólnej polityki rolnej UE. Doradztwo ...
Stan polskiej gospodarki żywnosciowej po przystapieniu do Unii Europejskiej. Raport 3
(Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczy, 2006)
Makroekonomiczne i rynkowe uwarunkowania rozwoju gospodarki żywnościowej. Popyt na żywność i inne produkty przetwórstwa rolnego. Tendencje rozwojowe rolnictwa i przemysłu spożywczego. Stan ekonomiczny rolnictwa i przemysłu ...
Czynniki wzrostu gospodarczego i gospodarka oparta na wiedzy w rolnictwie
(Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczy, 2016)
Światowe rolnictwo w kontekście ekonomiczno-społecznych, środowiskowych i instytucjonalnych czynników wzrostu. Gospodarka oparta na wiedzy w rolnictwie UE.