Szukaj
Wyświetlanie pozycji 1-10 z 14
SAPARD - programowanie i realizacja
(Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczy, 2005)
Podstawy prawne programu operacyjnego Sapard w Polsce. Struktura organizacyjna obsługi Sapardu. Realizacja programu w poszczególnych działaniach. Finansowanie programu Sapard.
Wspólnotowe zasady ewaluacji oraz ocena oddziaływania programów rolnych w okresie 2004-2008
(Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczy, 2008)
Wspólnotowe zasady oceny programów wsparcia wsi i rolnictwa realizowanych w okresie programowania 2000-2006. Zmiany w rozporządzeniach dotyczących wdrażania działań PROW 2004-2006 a realizacja tego programu. Ocena efektów ...
Kierunki rozwoju rolnictwa i obszarów wiejskich w Polsce i w wybranych krajach europejskich (Ukraina, Francja, Holandia)
(Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczy, 2008)
Dywersyfikacja sektora rolnego UE po rozszerzeniu do 27 państw członkowskich. Rodzinne gospodarstwa wysokotowarowe - przeobrażenia i przesłanki ich dalszego rozwoju. Rozwój spółdzielczości mleczarskiej w Polsce. Stan i ...
Kierunki przeobrażeń strukturalnych oraz uwarunkowania rozwoju rolnictwa i obszarów wiejskich
(Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczy, 2015)
Koncepcje wsparcia przeobrażeń strukturalnych rolnictwa i obszarów wiejskich w kontekście polityki rozwoju w Unii Europejskiej i Polski. Obszary problemowe na wsi a priorytety polityki wobec rolnictwa i obszarów wiejskich. ...
Mechanizmy i impulsy fiskalne oddziałujące na rozwój wsi i rolnictwa (1)
(Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczy, 2015)
Instrumenty polityki krajowej i UE oddziałujące na rozwój obszarów wiejskich i rolnictwa. Instrumenty WPR. Instrumenty krajowej polityki rolnej oddziałujące na rozwój wsi i rolnictwa. Mnożniki fiskalne. Finansowanie zwrotne ...
Polski sektor żywnościowy w pierwszych latach członkostwa (Synteza)
(Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczy, 2010)
Wpływ integracji z UE na rolnictwo: wyniki produkcyjne, relacje czynników wytwórczych i produktywność, dochody, przemiany strukturalne. Przemysł spożywczy w procesie integracji z UE: przyspieszenie rozwoju, poprawa ...
The Polish food sector in the first years of membership (Synthesis)
(Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczy, 2010)
Wpływ integracji z UE na rolnictwo: wyniki produkcyjne, relacje czynników wytwórczych i produktywność, dochody, przemiany strukturalne. Przemysł spożywczy w procesie integracji z UE: przyspieszenie rozwoju, poprawa ...
Stan polskiej gospodarki żywnosciowej po przystapieniu do Unii Europejskiej. Raport 3
(Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczy, 2006)
Makroekonomiczne i rynkowe uwarunkowania rozwoju gospodarki żywnościowej. Popyt na żywność i inne produkty przetwórstwa rolnego. Tendencje rozwojowe rolnictwa i przemysłu spożywczego. Stan ekonomiczny rolnictwa i przemysłu ...
Wpływ funduszy współfinansowanych ze środków Unii Europejskiej na rozwój rolnictwa i regionów wiejskich. Raport końcowy
(Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczy, 2010)
Wpływ funduszy współfinansowanych ze środków UE na rozwój rolnictwa i regionów wiejskich: ocena merytoryczna programu PROW 2013; wnioski wynikające z uwag o przygotowaniu i realizacji programów rozwoju rolnictwa i obszarów ...
Wpływ integracji z Unią Europejską na polską gospodarkę żywnościową
(Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczy, 2008)
Wpływ integracji z UE na warunki prowadzenia działalności gospodarczej w rolnictwie, obrocie i przetwórstwie rolno-spożywczym. Analiza i model rozwoju handlu zagranicznego produktami rolno-spożywczymi. Skala korzyści ...