Szukaj
Wyświetlanie pozycji 1-4 z 4
Z badań nad rolnictwem społecznie zrównoważonym (47). Zrównoważone systemy żywnościowe
(Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczy, 2018)
W monografii przedstawiono zagadnienia dotyczące: systemów jakości żywności wraz z ich elementami składowymi i typologią, czynników decydujących o ewolucji modeli konsumpcji oraz sił napędowych zaistniałych zmian, żywności ...
From the research on socially-sustainable agriculture (49). Sustainable food systems
(Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczy, 2018)
The monograph presents the following issues: food quality systems with their
components and typology, factors determining the evolution of consumption patterns
and driving forces of existing changes, high-quality food ...
From the research on socially-sustainable agriculture (44). Food security and agro-biodiversity
(Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczy, 2017)
The aim of the work is to determine the role of biodiversity in agriculture and fishery in contributing to ensure food security. Chapters: Food security and biodiversity conservation key challenges of the 21st century. ...
Z badań nad rolnictwem społecznie zrównoważonym (41). Bezpieczeństwo żywnościowe i różnorodność biologiczna w rolnictwie
(Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczy, 2017)
Bezpieczeństwo żywnościowe i ochrona różnorodności biologicznej - kluczowe wyzwania XXI wieku. Czynniki wpływające na utratę różnorodności biologicznej. Metody oceny różnorodności biologicznej w rolnictwie. Narzędzia ...