Szukaj
Wyświetlanie pozycji 1-5 z 5
Stan polskiej gospodarki żywnościowej po przystąpieniu do Unii Europejskiej. Raport 1
(Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczy, 2005)
Makroekonomiczne otoczenie procesów integracji z UE w sektorze rolno-spożywczym. Ceny i relacje cen na rynku rolno-spożywczym. Wyniki produkcyjne i przemiany strukturalne rolnictwa i przemysłu spożywczego w okresie ...
Ocena konkurencyjności polskich producentów żywnosci po akcesji do Unii Europejskiej (synteza)
(Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczy, 2009)
Wyniki handlu zagranicznego produktami rolno-spożywczymi. Rola wymiany zagranicznej w sprzedaży podstawowych działów produkcji rolniczej i poszczególnych branż przemysłu spożywczego. Ocena wskaźnikowa konkurencyjności ...
Stan polskiej gospodarki żywnościowej po przystąpieniu do Unii Europejskiej. Raport 6 (synteza)
(Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczy, 2009)
Wpływ integracji z UE na sytuację strukturalną, produkcyjną i ekonomiczną polskiego rolnictwa: przemiany strukturalne, zmiany w wolumenie produkcji i dochodach. Stan dostosowań polskiego rolnictwa do integracji z UE: zmiany ...
Ekonomiczne efekty rozwoju systemów zarządzania jakością i ich wpływ na konkurencyjność polskich przedsiębiorstw przemysłu spożywczego
(Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczy, 2009)
Rozwój systemów zarządzania jakością w przedsiębiorstwach przemysłu spożywczego. Trudności i bariery wdrażania systemów zarządzania jakością w przedsiębiorstwach przemysłu spożywczego. Ocena poziomu i rodzaj nakładów ...
Stan polskiej gospodarki żywnościowej po przystąpieniu do Unii Europejskiej. Raport 4
(Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczy, 2007)
Makroekonomiczne i rynkowe uwarunkowania rozwoju gospodarki żywnościowej: makroekonomia, rozwój cen w sektorze rolno-spożywczym, wsparcie finansowe rolnictwa i przemysłu spożywczego. Popyt na żywność i inne produkty ...