Szukaj
Wyświetlanie pozycji 1-3 z 3
Achievements and challenges in the food sector and rural areas during the 10 years after EU enlargement
(Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczy, 2014)
Regulacje, rynki i efektywność ekonomiczna w kontekście zrównoważonego rozwoju i bezpieczeństwa żywnościowego. Kapitalizacja subsydiów w rolnictwie, zmiany liczby gospodarstw osób fizycznych ze zdolnością konkurencyjną. ...
Monitoring i ocena konkurencyjności polskich producentów żywności (5) Synteza
(Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczy, 2014)
System "konkurencyjność" - wybrane aspekty teoretyczne i empiryczne. Wyniki handlu zagranicznego produktami rolno-spożywczymi. Ocena pozycji konkurencyjnej Polski w handlu zagranicznym produktami rolno-spożywczymi na ...
Konkurencyjność polskich producentów żywności i jej determinanty (2)
(Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczy, 2016)
Wyzwania konkurencyjne stojące przed polską gospodarką i polskimi przedsiębiorstwami. Ocena międzynarodowej pozycji konkurencyjnej sektora rolno-spożywczego na tle innych sektorów polskiej gospodarki. Dekompozycja zmian ...