Szukaj
Wyświetlanie pozycji 1-4 z 4
Analiza uwarunkowań i stanu rozwoju klastrów rolno-żywnościowych w Polsce
(Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczy, 2011)
Ekonomiczna istota koncepcji klastów. Kluczowe uwarunkowania powstawania i rozwoju klastrów rolno-żywnościowych w Polsce: ekonomiczne (podażowe, popytowe, strukturalne), instytucjonalne. Identyfikacja i przestrzenne ...
Agri-food clusters in Poland
(Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczy, 2014)
Wybrane aspekty koncepcji klastrów. Uwarunkowania powstania i rozwoju klastrów rolno-spożywczych. Mapowanie klastrów w Polsce. Polskie inicjatywy rolno-spożywczych klastrów w porównaniu do potencjału rozwojowego. Wpływ na ...
Wybrane aspekty innowacyjności w sektorze rolno-spożywczym
(Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczy, 2015)
Związki między innowacyjnością a konkurencyjnością. Kluczowe czynniki rozwoju innowacji w sektorze rolno-spożywczym. Rola otoczenia instytucjonalnego w transferze innowacji w sektorze rolno-spożywczym. Perspektywy wzrostu ...
Rola klastrów w konkurencyjnym rozwoju sektora rolno-żywnościowego w Polsce
(Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczy, 2013)
Naturalne uwarunkowania rozwoju klastrów w krajowym sektorze rolno-żywnościowym. Wpływ klastrów na konkurencyjność krajowego sektora rolno-żywnościowego. Polityka klastrowa w kształtowaniu konkurencyjności sektora ...