Szukaj
Wyświetlanie pozycji 1-3 z 3
Stan głównych działów gospodarki żywnościowej po wejściu Polski do Unii Europejskiej. Sektor zbożowy, mięsny i napojów
(Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczy, 2006)
Sektor zbożowo-paszowy po wejściu do UE- ceny, popyt, produkcja i przetwórstwo. Sektor mięsny po wejściu do UE - ceny, handel zagraniczny, produkcja i przetwórstwo, stan ekonomiczny przedsiębiorstw. Sektor napojów alkoholowych ...
Stan polskiej gospodarki żywnosciowej po przystapieniu do Unii Europejskiej. Raport 3
(Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczy, 2006)
Makroekonomiczne i rynkowe uwarunkowania rozwoju gospodarki żywnościowej. Popyt na żywność i inne produkty przetwórstwa rolnego. Tendencje rozwojowe rolnictwa i przemysłu spożywczego. Stan ekonomiczny rolnictwa i przemysłu ...
Wpływ dopłat bezpośrednich i innych instrumentów Wspólnej Polityki Rolnej na polskie rynki rolno-spożywcze
(Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczy, 2006)
Obowiązujące regulacje WPR i ich wpływ na sytuację na rynku: zbóż, cukru, mięsa, mleka, owoców i warzyw, skrobi ziemniaczanej, napojów i produktów wtórnego przetwórstwa spożywczego. Wpływ polityki jakościowej UE na przemiany ...