Szukaj
Wyświetlanie pozycji 1-3 z 3
Wpływ procesu globalizacji na rozwój rolnictwa na świecie
(Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczy, 2005)
Globalizacja finansowa a rolnictwo. Globalne regulacje w światowym handlu żywnością. Ocena wpływu na rozwój rolnictwa na świecie. Rolnictwo w zglobalizowanym świecie - kreacja nowej strategii rolniczej Polski. Globalne ...
Tendencje w spożyciu żywności w krajach rozwijających się na tle rozwoju społeczno-gospodarczego
(Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczy, 2009)
Spożycie żywności w krajach rozwijających się: Chiny, Indie, Brazylia, Meksyk, Egipt, Maroko, Ghana, Namibia. Zróżnicowanie spożycia żywności w krajach rozwijających się. Samowystarczalność żywnościowa.
Wpływ globalizacji na wyżywienie ludności w Polsce
(Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczy, 2007)
Tendencje w spożyciu żywności. Zróżnicowanie spożycia żywności w gospodarstwie domowym według grup społeczno-ekonomicznych. Stopień zaspokojenia potrzeb żywnościowych w gospodarstwach domowych. Interwencja państwa i ...