Szukaj
Wyświetlanie pozycji 1-6 z 6
Monitoring i ocena konkurencyjności polskich producentów żywności (3). Potencjał konkurencyjny - wybrane elementy
(Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczy, 2013)
Zróżnicowanie cen konsumenta żywności w Unii Europejskiej. Stan przewag cenowych na rynku wybranych produktów przetwórstwa spożywczego. Stan przewag cenowych na rynku podstawowych produktów rolnictwa. Wpływ Wspólnej Polityki ...
Monitoring i ocena konkurencyjności polskich producentów żywności (2)
(Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczy, 2012)
Wyniki handlu zagranicznego produktami rolno-spożywczymi. Wskaźnikowa ocena międzynarodowej konkurencyjności przemysłu spożywczego. Wskaźnikowa ocena konkurencyjności handlu produktami rolno-spożywczymi. Jakościowo-cenowe ...
Procesy dostosowawcze polskiego przemysłu spożywczego do zmieniającego się otoczenia rynkowego (1)
(Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczy, 2011)
Rozwój produkcji przemysłu spożywczego. Wartość produkcji sprzedanej i wartość dodana. Wydajność pracy, zatrudnienie i wynagrodzenia. Inwestycje, majątek przedsiębiorstw i produktywność przemysłu spożywczego i głównych ...
Przemiany strukturalne przemysłu spożywczego w Polsce i UE na tle wybranych elementów otoczenia zewnętrznego
(Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczy, 2015)
Procesy globalizacji i liberalizacji oraz ich wpływ na przemysł spożywczy. Otoczenie zewnętrzne przemysłu spożywczego. Otoczenie wewnętrzne przemysłu spożywczego. Rozwój przemysłu spożywczego w Polsce i innych krajach Unii ...
Monitoring i ocena konkurencyjności polskich producentów żywności (1)
(Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczy, 2011)
Wyniki handlu zagranicznego produktami rolno-spożywczymi. Wskaźnikowa ocena międzynarodowej konkurencyjności przemysłu spożywczego. Wskaźnikowa ocena konkurencyjności handlu produktami rolno-spożywczymi. Stan przewag ...
Przetwórstwo produktów pochodzenia roślinnego w Polsce w latach 2010-2015
(Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczy, 2016)
Celem pracy jest przedstawienie sytuacji ekonomiczno-finansowej oraz zmian, jakie zaszły w produkcji i strukturach branż przemysłu spożywczego zajmujących się przetwórstwem produktów pochodzenia roślinnego w latach 2010-2015.