Szukaj
Wyświetlanie pozycji 1-3 z 3
Procesy dostosowawcze w wielkoobszarowych gospodarstwach popegeerowskich (lata 2003-2006)
(Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczy, 2007)
Procesy dostosowawcze w gospodarstwach popegeerowskich do wymagań rynku i wyzwań związanych z integracją: organizacja i zarządzanie, czynniki produkcji (siła robocza, ziemia, majątek trwały), wyniki produkcyjne. Sytuacja ...
Procesy dostosowawcze w rolniczych spółdzielniach produkcyjnych. Raport 3
(Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczy, 2007)
Rolnicze spółdzielnie produkcyjne na tle spółdzielni produkcji rolnej. Praca i ziemia jako podstawowe czynniki produkcji. Majątek spółdzielni i źródła jego finansowania. Działalność gospodarcza. Efektywność finansowa RSP. ...
Stan polskiej gospodarki żywnościowej po przystąpieniu do Unii Europejskiej. Raport 4
(Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczy, 2007)
Makroekonomiczne i rynkowe uwarunkowania rozwoju gospodarki żywnościowej: makroekonomia, rozwój cen w sektorze rolno-spożywczym, wsparcie finansowe rolnictwa i przemysłu spożywczego. Popyt na żywność i inne produkty ...