Szukaj
Wyświetlanie pozycji 1-5 z 5
Wybrane aspekty konkurencyjności polskich producentów żywności
(Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczy, 2008)
Zewnętrzne uwarunkowania konkurencyjności przedsiębiorstw w sektorze agrobiznesu. Globalizacja a wyzwania konkurencyjne przedsiębiorstw gospodarki żywnościowej. Liberalizacja międzynarodowego handlu rolnego a WPR i ...
Ocena wpływu Wspólnej Polityki Rolnej na rynki rolne
(Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczy, 2008)
Wpływ WPR na sytuację na rynkach: zbóż, cukru, mięsa wołowego, wieprzowego i drobiowego, mleka, owoców i warzyw, skrobi ziemniaczanej, napojów i żywności wysoko przetworzonej. Ocena wpływu WPR na rynki rolne w Polsce. ...
Wspólnotowe zasady ewaluacji oraz ocena oddziaływania programów rolnych w okresie 2004-2008
(Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczy, 2008)
Wspólnotowe zasady oceny programów wsparcia wsi i rolnictwa realizowanych w okresie programowania 2000-2006. Zmiany w rozporządzeniach dotyczących wdrażania działań PROW 2004-2006 a realizacja tego programu. Ocena efektów ...
Wybrane aspekty konkurencyjności polskich producentów żywności
(Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej – Państwowy Instytut Badawczy, 2008)
Rozwój i konkurencyjność przedsiębiorstw przemysłu rolno-spożywczego w dobie
pełnego członkostwa Polski w strukturach rynku rolnego Unii Europejskiej muszą być
podparte celowo skonstruowaną metodyką programowania. Powinna ...
Program Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2007-2013 [Analiza zatwierdzonej wersji programu i pierwszych lat realizacji]
(Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczy, 2008)
Podstawy prawne programów rozwoju obszarów wiejskich wspieranych z budżetu UE. Wsparcie Polski środkami unijnymi na tle wsparcia innych państw członkowskich. Polski PROW 2013 jako instrument długookresowej strategii rozwoju ...