Szukaj
Wyświetlanie pozycji 1-8 z 8
Z badań nad rolnictwem społecznie zrównoważonym (23)
(Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczy, 2014)
Sprawność ekonomiczna wybranych form rolnictwa zrównoważonego środowiskowo. Bilanse emisji gazów cieplarnianych oraz ekonomia węgla w rolnictwie. Metodyka wyceny efektów zewnętrznych w rolnictwie. Emergetyczna metoda oceny ...
Competitiveness of the Polish food economy in the conditions of globalization and European integration
(Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczy, 2014)
Czynniki kształtujące konkurencyjność rolnictwa. Wpływ sytuacji na rynkach zewnętrznych na polski sektor rolno-żywnościowy. Ocena wpływu wybranych instrumentów polityki publicznej mających wpływ na zmiany strukturalne w ...
Z badań nad rolnictwem społecznie zrównoważonym (25). Produktywność wybranych form rolnictwa zrównoważonego
(Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczy, 2014)
Teoretyczne aspekty produktywności i zrównoważenia rolnictwa. Produktywność w ujęciu makroekonomicznym. Energetyczne aspekty biogospodarki a produktywność rolnictwa. Bioenergia w Polsce. Zrównoważona energia obszarów ...
Z badań nad rolnictwem społecznie zrównoważonym (30). Konkurencyjność rolnictwa zrównoważonego (Synteza)
(Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczy, 2014)
Zrównoważenie form rolnictwa: aspekt środowiskowy, ekonomiczny, społeczny. Produktywność. Cele ekonomiczne i społeczne. Rolnictwo- żywność- zdrowie.
Z badań nad rolnictwem społecznie zrównoważonym (27). Alternatywne formy rolnictwa w strategii rozwoju sektora rolno-żywnościowego i obszarów wiejskich (Synteza)
(Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczy, 2014)
Metodologia. Uwarunkowania rozwoju form rolnictwa: globalizacja, integracja europejska, środowisko przyrodnicze, stan zrównoważenia rolnictwa. Zrównoważenie form rolnictwa: alternatywne formy gospodarstw rolnych, konkurencyjność ...
Konkurencyjność polskiej gospodarki żywnościowej w warunkach globalizacji i integracji europejskiej
(Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczy, 2014)
Czynniki kształtujące konkurencyjność rolnictwa. Wpływ sytuacji na rynkach zewnętrznych na polski sektor
rolno-żywnościowy. Ocena wpływu wybranych instrumentów polityki publicznej mających
wpływ na zmiany strukturalne w ...
Z badań nad rolnictwem społecznie zrównoważonym (28) Produktywność różnych form rolnictwa zrównoważonego (Synteza)
(Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczy, 2014)
Przesłanki podjęcia problemu produktywności zrównoważonego rolnictwa.
Teoretyczne aspekty produktywności i zrównoważonego rozwoju rolnictwa. Wpływ bioenergii na produktywność rolnictwa. Produktywność rolnictwa – analiza ...
Znaczenie instytucji w procesie wdrażania zrównoważonego rozwoju rolnictwa i obszarów wiejskich
(Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczy, 2014)
Znaczenie instytucji w procesie wdrażania zrównoważonego rolnictwa. Cechy ekonomiczne gospodarstw wdrażających różne formy zrównoważonego rolnictwa. Ocena znaczenia instytucji w procesie wdrażania zrównoważonego rozwoju ...