Szukaj
Wyświetlanie pozycji 1-5 z 5
Changes in the Food Sector after the Enlargement of the EU
(Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczy, 2007)
Stan polskiej gospodarki żywnościowej po wejściu do UE. Wpływ WPR na rynki rolne w Polsce. Konkurencyjność polskiego sektora żywnościowego po wejściu. Fundusze publiczne źródłem finansowania inwestycji w polskim przemyśle ...
Realizacja programu SAPARD w Polsce - zróżnicowanie regionalne
(Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczy, 2007)
Na poziomie województwa przedstawiono zróżnicowanie regionalne wykorzystania funduszy z programu SAPARD. Analizowano regionalne różnice efektów działania: nr 1 - poprawa przetwórstwa i marketingu artykułów rolnych i rybnych.; ...
Zmiany w sektorze żywnościowym po rozszerzeniu UE
(Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczy, 2007)
Stan polskiej gospodarki żywnościowej po wejściu do UE. Wpływ WPR na rynki rolne w Polsce. Konkurencyjność polskiego sektora żywnościowego po wejściu. Fundusze publiczne źródłem finansowania inwestycji w polskim przemyśle ...
Wyniki realizacji PROW i SPO "Rolnictwo" w latach 2004-2006
(Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczy, 2007)
Stan realizacji PROW 2004-2006: renty strukturalne, wsparcie gospodarstw niskotowarowych, przedsięwzięcia rolnośrodowiskowe i poprawy dobrostanu zwierząt, zalesianie, dostosowanie gospodarstw do standardów UE. Stan realizacji ...
Procesy dostosowawcze w rolniczych spółdzielniach produkcyjnych. Raport 3
(Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczy, 2007)
Rolnicze spółdzielnie produkcyjne na tle spółdzielni produkcji rolnej. Praca i ziemia jako podstawowe czynniki produkcji. Majątek spółdzielni i źródła jego finansowania. Działalność gospodarcza. Efektywność finansowa RSP. ...