Szukaj
Wyświetlanie pozycji 1-10 z 10
Nowa polityka rolna UE - kontynuacja czy rewolucja?
(Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczy, 2014)
Ocena potencjału polskiego rolnictwa oraz wpływu nowych programów Wspólnej Polityki Rolnej w latach 2014-2020 na zwiększenie jego konkurencyjności w Unii Europejskiej i na świecie. Alokacyjne i dochodowe efekty płatności ...
Changes in the Food Sector after the Enlargement of the EU
(Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczy, 2007)
Stan polskiej gospodarki żywnościowej po wejściu do UE. Wpływ WPR na rynki rolne w Polsce. Konkurencyjność polskiego sektora żywnościowego po wejściu. Fundusze publiczne źródłem finansowania inwestycji w polskim przemyśle ...
Program rozwoju obszarów wiejskich w latach 2007-2013
(Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczy, 2006)
Optymalizacja struktury Programu Operacyjnego. Rozwój Obszarów Wiejskich w latach 2007-2013. Rozwój obszarów wiejskich w ramach Narodowego Planu Rozwoju na lata 2007-2013 - uwarunkowania, wyzwania, możliwości, rekomendacje.
SAPARD - programowanie i realizacja
(Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczy, 2005)
Podstawy prawne programu operacyjnego Sapard w Polsce. Struktura organizacyjna obsługi Sapardu. Realizacja programu w poszczególnych działaniach. Finansowanie programu Sapard.
Realizacja programu SAPARD w Polsce - zróżnicowanie regionalne
(Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczy, 2007)
Na poziomie województwa przedstawiono zróżnicowanie regionalne wykorzystania funduszy z programu SAPARD. Analizowano regionalne różnice efektów działania: nr 1 - poprawa przetwórstwa i marketingu artykułów rolnych i rybnych.; ...
Zmiany w sektorze żywnościowym po rozszerzeniu UE
(Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczy, 2007)
Stan polskiej gospodarki żywnościowej po wejściu do UE. Wpływ WPR na rynki rolne w Polsce. Konkurencyjność polskiego sektora żywnościowego po wejściu. Fundusze publiczne źródłem finansowania inwestycji w polskim przemyśle ...
Wpływ funduszy współfinansowanych ze środków UE na rozwój regionów w Polsce (Studia i Materiały)
(Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczy, 2009)
Możliwości użycia bazy FADN do analizy efektywności wsparcia gospodarstw rolnych środkami publicznymi. Ocena wpływu inwestycji realizowanych z udziałem środków unijnych na ekonomikę gospodarstw specjalizujących się w chowie ...
The new EU agricultural policy - continuation or revolution?
(Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczy, 2014)
Ocena potencjału polskiego rolnictwa oraz wpływu nowych programów Wspólnej Polityki Rolnej w latach 2014-2020 na zwiększenie jego konkurencyjności w Unii Europejskiej i na świecie. Alokacyjne i dochodowe efekty płatności ...
Wyniki realizacji PROW i SPO "Rolnictwo" w latach 2004-2006
(Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczy, 2007)
Stan realizacji PROW 2004-2006: renty strukturalne, wsparcie gospodarstw niskotowarowych, przedsięwzięcia rolnośrodowiskowe i poprawy dobrostanu zwierząt, zalesianie, dostosowanie gospodarstw do standardów UE. Stan realizacji ...
Subsydia a ekonomika, finanse i dochody gospodarstw rolniczych (3)
(Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczy, 2017)
Dotacje na rozwój rolnictwa – ujęcie teoretyczne i praktyka Wspólnej Polityki Rolnej UE. Przegląd podejść metodycznych i badań empirycznych
dotyczących zachowań inwestycyjnych rolników i oceny dotacji na rozwój rolnictwa ...