Szukaj
Wyświetlanie pozycji 1-9 z 9
Analiza uwarunkowań i stanu rozwoju klastrów rolno-żywnościowych w Polsce
(Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczy, 2011)
Ekonomiczna istota koncepcji klastów. Kluczowe uwarunkowania powstawania i rozwoju klastrów rolno-żywnościowych w Polsce: ekonomiczne (podażowe, popytowe, strukturalne), instytucjonalne. Identyfikacja i przestrzenne ...
An analysis of conditions and the state of development of the agri-food clusters in Poland
(Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczy, 2014)
Ekonomiczna istota koncepcji klastrów. Kluczowe uwarunkowania powstawania i rozwoju klastrów rolno-żywnościowych w Polsce: ekonomiczne (podażowe, popytowe, strukturalne), instytucjonalne. Identyfikacja i przestrzenne ...
Agri-food clusters in Poland
(Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczy, 2014)
Wybrane aspekty koncepcji klastrów. Uwarunkowania powstania i rozwoju klastrów rolno-spożywczych. Mapowanie klastrów w Polsce. Polskie inicjatywy rolno-spożywczych klastrów w porównaniu do potencjału rozwojowego. Wpływ na ...
Wybrane zastosowania modelowania ekonomicznego w analizie przesłanek konkurencyjnego rozwoju sektora rolno-żywnościowego
(Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczy, 2014)
Prognozowanie cen w kształtowaniu konkurencyjności sektora rolno-żywnościowego. Popyt i polityka rolna a równowaga wzrostu sektora rolno-żywnościowego i jego konkurencyjność. Mapowanie klastrów rolno-żywnościowych oraz ...
Wybrane aspekty innowacyjności w sektorze rolno-spożywczym
(Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczy, 2015)
Związki między innowacyjnością a konkurencyjnością. Kluczowe czynniki rozwoju innowacji w sektorze rolno-spożywczym. Rola otoczenia instytucjonalnego w transferze innowacji w sektorze rolno-spożywczym. Perspektywy wzrostu ...
Economic and social conditions of the development of the Polish food economy following Poland's accession to the European Union (Synthesis)
(Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczy, 2010)
Pozycja rolnictwa polskiego na globalnym rynku żywnościowym. Polska gospodarka żywnościowa w pierwszych latach po akcesji. Monitoring i analiza zmian polskiego łańcucha żywnościowego. Polskie gospodarstwa rolnicze w ...
Równowaga wzrostu produkcji w sektorze rolno-spożywczym - rozwój metod analitycznych i ich weryfikacja ex-post i ex-ante. Synteza wyników badań prowadzonych w latach 2008-2009
(Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczy, 2009)
Przesłanki wzrostu produkcji w sektorze rolno-spożywczym. Rozstępy cenowe na głównych rynkach rolno-żywnościowych. Konkurencyjność cenowych zachowań przedsiębiorstw sektora rolno-spożywczego.
Rola klastrów w konkurencyjnym rozwoju sektora rolno-żywnościowego w Polsce
(Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczy, 2013)
Naturalne uwarunkowania rozwoju klastrów w krajowym sektorze rolno-żywnościowym. Wpływ klastrów na konkurencyjność krajowego sektora rolno-żywnościowego. Polityka klastrowa w kształtowaniu konkurencyjności sektora ...
Ekonomiczne i społeczne uwarunkowania rozwoju polskiej gospodarki żywnościowej po wstąpieniu Polski do Unii Europejskiej (Synteza)
(Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczy, 2010)
Miejsce polskiego rolnictwa na globalnym rynku żywnościowym. Polski sektor żywnościowy w pierwszych latach członkostwa. Monitorowania oraz analiza zmian polskiego łańcucha żywnościowego. Polskie gospodarstwa rolnicze w ...