Szukaj
Wyświetlanie pozycji 1-4 z 4
Wsparcie publiczne i konkurencyjność polskiej gospodarki żywnościowej
(Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczy, 2014)
Państwo i system regulacji w gospodarce i rolnictwie. Poziom i struktura wsparcia rolnictwa UE na tle innych krajów i ugrupowań. Ocena funkcjonowania instrumentów WPR w UE i w Polsce. Cele i instrumenty WPR w Polsce w ...
Analiza uwarunkowań i wyzwań rozwoju sektora rolno-żywnościowego w Polsce na tle tendencji światowych (Synteza)
(Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczy, 2014)
Wyzwania dla sektora rolnego we współczesnym świecie. Nowe równowagi produkcyjne polskiego rolnictwa na tle tendencji światowych. Zmiany w systemie wsparcia rolnictwa i jego otoczeniu makroekonomicznym. Czynniki instytucjonalne ...
Wpływ funduszy współfinansowanych ze środków UE na rozwój regionów w Polsce (Studia i Materiały)
(Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczy, 2009)
Możliwości użycia bazy FADN do analizy efektywności wsparcia gospodarstw rolnych środkami publicznymi. Ocena wpływu inwestycji realizowanych z udziałem środków unijnych na ekonomikę gospodarstw specjalizujących się w chowie ...
Development per public policy support in the food economy - the example of Poland
(Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczy, 2012)
Teoretyczne podstawy do stosowania polityki publicznej. Wpływ czynników globalnych na polską gospodarkę żywnościową. Zmiany w rolnictwie po akcesji do UE. Efekty WPR w przemyśle spożywczym. Użytki rolne jako czynnik ...