Szukaj
Wyświetlanie pozycji 1-6 z 6
Food economy and rural areas in Poland - structural changes and effectiveness of public policy
(Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczy, 2014)
Pojęcie nieprawidłowości w funkcjonowaniu rynku. Rozwój gospodarczy i zmiany strukturalne w rolnictwie. Zmiany strukturalne w sektorze rolno-spożywczym w okresie członkostwa Polski w UE. Analiza instrumentów WPR mających ...
Sytuacja na światowym rynku wybranych przetworów owocowych i warzywnych
(Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczy, 2014)
Polski handel zagraniczny przetworami owocowymi i warzywnymi. Produkcja przetworów owocowych i warzywnych w Polsce i znaczenie eksportu w ich zagospodarowaniu. Towarowa struktura polskiego eksportu i importu przetworów ...
Monitoring rynków rolno-spożywczych w warunkach zmieniającej się sytuacji ekonomicznej. Synteza z wyników badań
(Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczy, 2014)
Sytuacja na światowym rynku wybranych produktów rolnych i jej wpływ na rynki krakjowe: zboża, oleiste, cukier, mleko i produkty mleczarskie, mięso i produkty mięsne, ryby i przetwory rybne, nawozy mineralne. Metody i ...
Situation on the world market of sugar and its impact on the possibilities of sugar beet cultivation in Poland
(Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczy, 2014)
Sektor cukrowniczy, jego znaczenie i obowiązujące regulacje (od okresu międzywojennego). Światowy rynek cukru: surowce, produkcja, spożycie, handel zagraniczny, ceny. Przemiany strukturalne w polskim sektorze cukrowniczym. ...
Sytuacja na światowym rynku ryb i jej wpływ na rozwój sektora rybnego w Polsce
(Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczy, 2014)
Ewolucja światowej polityki rybackiej i regulacji rynku ryb. Certyfikacja rybołówstwa. Światowy rynek ryb i owoców morza. Tendencje rozwojowe krajowego rynku ryb. Ocena wpływu światowych cen ryb na rynek krajowy.
Global production of biofuels in the context of food security
(Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczy, 2014)
Produkcja biopaliw a bezpieczeństwo żywnościowe- konkurencja i współzależność. Surowce do produkcji biopaliw na tle uwarunkowań rynków światowych: zboża, trzcina cukrowa, surowce, oleiste. światowy rynek biopaliw: regulacje ...